Filip Chudý Rôzne

Príbeh, aký napíše len život: Hrdinovia aj medzi považskobystrickými policajtmi

Veľká záchranná akcia na Veľkom Maníne priniesla viacero silných momentov. Krédo pomáhať a chrániť naplnili aj policajti Jozef Tóth a Marián Pavlík.

Ilustračný obrázok k článku Príbeh, aký napíše len život: Hrdinovia aj medzi považskobystrickými policajtmi
4
Galéria

Policajti z Obvodného oddelenia v Považskej Bystrici do bodky splnili poslanie polície pomáhať a chrániť. Informovala o tom v nedeľu trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti s tým, že pomohli mladíkovi, ktorý spadol a zranil sa v ťažkom teréne.

Poznali terén

Hliadka v zložení Jozef Tóth a Marián Pavlík bola v neskorých nočných hodinách vyslaná na preverenie oznámenia, že na Veľkom Maníne z útesu spadol mladík, podľa všetkého je zranený a jeho kamaráti ho nevedia nájsť. „Policajti šli okamžite oznámenie preveriť a mladíka hľadať. Bola hlboká noc, terén bol ťažko prístupný a pátranie po stratenom mladom mužovi bolo týmto značne sťažené. Obaja policajti okolie Veľkého Manína dobre poznali, čo im aj napriek sťaženým podmienkam uľahčovalo pohyb v teréne. Do pátrania boli už zapojení aj hasiči,“ opísala polícia.

Policajti spolu s hasičmi prešli k strmému svahu, roklinou a v hlbokej tme šli dole, kde mal ležať zranený. „Našťastie sa im zraneného mladého muža podarilo nájsť. Ležal zakliesnený pod veľkým spadnutým stromom a chrčal. Policajti mladému mužovi okamžite poskytli predlekársku pomoc, zafixovali ho na prenosné nosidlá a čakali na horskú záchrannú službu,“ ozrejmili.

Viac správ zo Slovenska

Pomoc prišla včas

Po ich príchode spolu s hasičmi v ťažkom teréne, za pomoci lán, vyťahovali nosidlá so zraneným prudkým svahom až na vrchol. Na vrchole už čakali záchranári so špecializovanými nosidlami. „Následne policajti spolu s hasičmi a záchranármi presunuli zraneného na špecializované nosidlá záchrannej služby a hneď potom bol odvezený do nemocnice,“ doplnila polícia.

Policajti zistili, že zraneným mužom bol 28-ročný muž z Považskej Bystrice. Ten bol spolu so svojimi kamarátmi fotiť nočnú oblohu. „Našťastie, vďaka jednému mladíkovi z partie nadšených fotografov, ktorý potom, ako počul, že niečo silno buchlo a nenašiel svojho kamaráta, zburcoval políciu i hasičov a jeho zranenému kamarátovi sa dostalo pomoci včas,“ dodali k prípadu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM