Filip Chudý Rôzne

Prvé výsledky testovania sú vonku: Považská dopadla horšie ako Púchov a Domaniža

Pred otvorením škôl a spustením COVID automatu sa koná testovanie. Porovnanie výsledkov po sobote medzi Považskou Bystricou, Púchovom a Domanižou.

Ilustračný obrázok k článku Prvé výsledky testovania sú vonku: Považská dopadla horšie ako Púchov a Domaniža
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

V Považskej Bystrici sa od pondelka otvárajú školy a škôlky. Navyše sa spúšťa COVID automat, pričom náš okres je aktuálne v treťom stupni varovania, čiže od stredy 10. februára budú potrebné aj negatívne testy v práci či na úradoch. Aj preto sa v našom meste koná počas prvého februárového víkendu testovanie.

Považská Bystrica

V sobotu sa otestovalo v Považskej Bystrici 2 540 ľudí, z nich bolo pozitívnych 24, čo znamená pozitivitu 0,94 percenta.

Informovalo o tom mesto na sociálnej sieti. Treba však uviesť, že ide iba o údaj z dočasných mestom zriadených odberných miest. Nie sú do toho zarátané tri odberné miesta od súkromných poskytovateľov. Takto to na jednotlivých miestach dopadlo (počet testovaných/počet pozitívnych):

  • Lány I. – kino Mier – výstavná sieň – 164/3
  • Lány II. – kino Mier – výstavná sieň – 254/4
  • Rozkvet – kontajner pri kostole – 446/6
  • SNP – športová hala – 1 127/9
  • Okresný úrad I. – 196/0
  • Okresný úrad II. – 353/2

Domaniža a Púchov

Testovanie má za sebou už Domaniža, kde prebiehalo v piatok a sobotu. Zúčastnili sa na ňom nielen ľudia z obcí, pre ktoré bolo prednostne určené (Domaniža, Malé Lednice, Prečín, Sádočné, Počarová, Čelkova Lehota), ale aj z iných 14 obcí nášho okresu a aj ďalší. Obec Domaniža na sociálnej sieti oznámila, že sa tam spolu otestovalo 1 406 ľudí, z ktorých bolo šesť pozitívnych. Pozitivita je teda na úrovni 0,43 percenta.

Vyhodnotenie testovania počas prvej februárovej soboty v meste Púchov ukazuje, že na tamojších ôsmich odberových miest otestovali 3 083 ľudí, z tých malo pozitívny výsledok testu 16 ľudí, čo vykazuje mieru pozitivity 0,52 percenta. Uviedlo to mesto na svojej stránke.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM