Filip Chudý Futbal

Rozdelili 2,5-miliónový balík: Eurá idú aj do Plevníka-Drienového

V projekte Eurá z Eura nadelil Slovenský futbalový zväz peniaze aj do našich končín. Tešiť sa môžu v týchto obciach.

Ilustračný obrázok k článku Rozdelili 2,5-miliónový balík: Eurá idú aj do Plevníka-Drienového
17
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Členovia Výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu (VV SFZ) schválili na svojom zasadnutí návrh na poskytnutie finančného príspevku v projekte EURÁ z EURA pre 226 uchádzačov. Projekt sa zameriava na dobudovanie amatérskej futbalovej infraštruktúry.

Mohlo by vás zaujímať

Veľký záujem

„Úspešným subjektom sa prerozdelí 2,55 milióna eur. Pri schválených uchádzačoch sa zohľadňovali kritériá uverejnené vo výzve na predkladanie žiadostí a zároveň sa bral ohľad na to, že objem žiadostí prevyšoval, viac ako päťnásobne, disponibilné a alokované zdroje. Finančné príspevky budú môcť uchádzači vyčerpať do 30. apríla 2023,“ informoval SFZ na oficiálnom webe.

Z Považskobys­trického okresu dostane dotáciu len Plevník-Drienové vo výške 10 000 eur. Rovnaká suma pôjde ešte v rámci regiónu aj do Lednických Rovní.

Do projektu sa prihlásilo 557 subjektov, ktoré v rámci prihlášok požadovali na rekonštrukciu a výstavbu futbalovej infraštruktúry viac ako 14 miliónov eur. Úspešní uchádzači sa bližšie inštrukcie k realizácii projektu dozvedia na seminároch, ktoré zorganizujú jednotlivé regionálne futbalové zväzy v spolupráci so SFZ počas apríla tohto roku.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Peniaze z odmeny

Návrh na prerozdelenie finančných prostriedkov predložila výkonnému výboru pracovná skupina zložená z generálneho sekretára SFZ Petra Palenčíka, predsedov regionálnych zväzov Juraja Jánošíka (BFZ), Petra Kováča (ZsFZ), Stanislava Neuschla (SsFZ), Richarda Havrillu (VsFZ) a zástupcu oddelenia strategických projektov SFZ Martina Ivanka. Najnižšia suma, ktorá pôjde jednotlivým subjektov, je 10 000 eur.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Projekt Eurá z Eura je financovaný z 9-miliónovej odmeny za účasť slovenského reprezentačného výberu na EURO 2020. „Tretina je pre hráčov a realizačný tím, druhá na náklady spojené s finálovým turnajom Eura, tretiu chceme investovať do rozvoja slovenského futbalu,“ povedal prezident SFZ Ján Kováčik po postupe na šampionát.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Športové správy

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM