Filip Chudý Kultúra

S marcom sa treba rozlúčiť poriadne: Akcie v Považskej Bystrici

Záverečný marcový týždeň ponúka viacero zaujímavých podujatí v našom meste. Stačí si len vybrať, kam pôjdete.

Ilustračný obrázok k článku S marcom sa treba rozlúčiť poriadne: Akcie v Považskej Bystrici
Zdroj: Dušan Guman

Zjavenie

25. marca o 18:30, kino Mier

Jacques je novinárom v jednej z veľkých regionálnych redakcií vo Francúzsku. Jeho povesť nestranného a talentovaného investigatívneho novinára upúta pozornosť Vatikánu, ktorý ho najme na špeciálne vyšetrovanie. V jednej malej francúzskej dedine totiž vraj prišlo k zjaveniu…Hneď po svojom príchode tu stretáva mladú, citlivú a pobožnú Annu, ktorá tvrdí, že na vlastné oči videla Pannu Máriu. Francúzska dráma.

Ako si vycvičiť draka 3

26. marca o 17:00, kino Mier

Mladý Viking Štikút a drak Bezzubý sa vracajú v pokračovaní úspešnej dobrodružnej animovanej série Ako si vycvičiť draka. Spoločne budú hľadať Skrytý svet, jedinú nádej na záchranu ľudskodračieho spoločenstva. Animovaný film.

Vytvor si vlastnú kraslicu

28. marca o 16:15, ZUŠ IWK

Na Základnej umeleckej škole Imra Weinera Kráľa prebehne kurz s názvom Vytvor si vlastnú kraslicu. Tento štvrtok pre dospelých. Lektorkou je Soňa Belokostolská, viac info nájdete na stránke školy.

Hodiny tanca

28. marca o 17:30, Havana music club

Príďte si vychutnať nádhernú pomalú hudbu kizomby a zmyselne sa pri nej rozpohybovať. Či už v páre, alebo sólo, kizomba poskytuje dostatok priestoru na vlastnú interpretáciu hranej piesne ako aj pohybových prvkov, vďaka ktorým sa budete cítiť na parkete sebaistejšie.

Coolkvíz

28. marca o 18:00, Retro (Music&Coffee)

Coolkvíz liga pokračuje 4.kolom. Prvý jarný kvíz v KC Cooltajner. Pravidlá ostávajú aj naďalej rovnaké – zostav tím, ktorý má maximálne osem hráčov a príď vyhrať.

My

29. marca o 18:30, kino Mier

Štastná rodinka na letnom byte, ktorej prázdninovú pohodu naruší štvorica votrelcov. Tradičná hororová zápletka? Ani omylom. Americký horor.

Hádzaná: Považská Bystrica – Prešov

30. marca o 18:00, športová hala

Hádzanári Považskej Bystrice ukončili v Slovenskom pohári hegemóniu Prešova. Teraz si oba tímy zmerajú sily v extralige, čo bude náš posledný domáci duel pred play-off.

Burza platní Považská Bystrica

30. marca o 19:00, Retro (Music&Coffee)

Burza vinylových platní v našom meste, resp. všetkých ostatných hudobných nosičov (CDčka, kazety), prehrávačov a ostatnej hudobnej techniky.

Čarovný park

31. marca o 16:00, kino Mier

Šikovné dievčatko June postavilo ten najúžasnejší zábavný park na svete. Vo svojej fantázii. Ale čo ak takýto raj atrakcií naozaj existuje? Animovaný film.

LOVEnie

31. marca o 18:30, kino Mier

Romantická komédia o tom, že lásky je niekedy málo a niekedy naopak až príliš veľa. Ako ale spoznať toho pravého? Eliška má svadbu, čaká na svoj veľký deň, ale vytúžené áno nakoniec nezaznie. Ženích totiž v rozhodujúcej chvíli vezme nohy na plecia a utečie priamo spred oltára. Romantické LOVEnie plné lásky skončilo totálnym fiaskom. Zdrvená nevesta má našťastie kamarátku, ktorá presne vie, čo robiť.

Dni architektúry

MG ART Galéria

Výstava Arkon atelier v rámci podujatia Dni architektúry potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika už len do 29. marca. Galéria je otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00.

Medzi svetmi – Lukáš Kubičina a Mikuláš Dudáš

Kino Mier

Považské osvetové stredisko, Trenčianske osvetové stredisko a PX Centrum pripravili výstavu umeleckých fotografií. Svet pod povrchom znázorňujú fotografie jaskýň Lukáša Kubičinu a svet nad povrchom fotografie prírodných krás a úkazov z rôznych kútov sveta od Mikuláša Dudáša. Výstava potrvá už len do 31. marca a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a v sobotu a nedeľu počas podujatí v kine Mier.

Oživovanie hradov

Vlastivedné múzeum

Aktuálny trend záchrany hradných zrúcanín na Slovensku je hlavnou témou výstavy Oživovanie hradov v našom múzeu. Zaujmú na nej rôzne pracovné nástroje od čias praveku, nádoby, mince, fragmenty stredovekého staviteľstva, vystavené budú aj ľudské lebky. Pre organizované skupiny je pripravený lektorský výklad a náučná prezentácia o obnove hradných zrúcanín. Výstava potrvá do 30. júna.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Ak trávite voľný čas s telefónom v ruke…

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM