Filip Chudý Samospráva

Šaškáreň na Mestskom úrade v Považskej Bystrici: Predčasný úsmev Hafkáčov

Komisia pre financovanie a správu majetku mesta sa cítila podvedená a jej predseda Marián Sopčák ako hlupák. Čo sa stalo?

Ilustračný obrázok k článku Šaškáreň na Mestskom úrade v Považskej Bystrici: Predčasný úsmev Hafkáčov
Zdroj: Dnes24.sk/TASR/AP

Kynologický klub Bystrickí Hafkáči požiadal mesto o prenájom časti pozemku v Považskom Podhradí pri vodnej elektrárni. Chceli by tam totiž vybudovať cvičisko vo veci výchovy, výcviku a chovu psov, na ktorom by sa organizovali i športovo-rekreačné podujatia s cieľom vzdelávania v oblasti kynológie. Priestor by slúžil aj verejnosti, pričom k dispozícii by bol aj cvičiteľ.

Načierno

Zástupkyne Hafkáčov prišli na decembrové zasadnutie finančnej komisie prezentovať svoj zámer, kde ich bod zaradili prednostne na úvod. Poslanci ho odklepli, zástupkyne Hafkáčov následne spokojné odišli, ale o približne hodinu, keď prišlo rokovanie k tomuto bodu, sa začali diať veci.

„Bod 11 sme prebrali,“ povedal predsedajúci Marián Sopčák (zvolený za KDH). Hneď na to sa však ozvala zástupkyňa mestského úradu, ktorá oznámila: „Evidujeme žiadosti užívateľov o prenájom pozemku, ktorí ho dlhodobo využívajú ako záhradky. Takže sa ohlásili záujemcovia.“ Na to Sopčák reagoval: „A prečo sme tú informáciu nemali, keď sme to preberali?“

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Hlasovanie o ničom

S faktickou poznámkou sa ozval poslanec Ján Kunovský (nezávislý): „Ak sú tam nejakí ľudia, čo využívajú ten pozemok, hoci načierno, najprv by sa malo rokovať s nimi.“ Presne na toto upozornil ešte pred hlasovaním aj poslanec Ladislav Holák (KDH). „Týmto sa úplne mení situácia a vlastne aj hlasovanie je o ničom,“ pripojil. Na to sa strhla diskusia s názormi „prečo sa záhradkári ozvali až teraz, hoci dlhé roky za to neplatili dane, mali si to vysporiadať skôr a nech doplatia dane.“

„Cítim sa ako hlupák, že som tu zbytočný. Ľudia, ktorých som sem zvolal, prišli vo voľnom čase a zadarmo, tu robia šaškáreň,“ doplnil Sopčák.

Finančná komisia už nemohla vziať späť svoj názor, keďže bolo po hlasovaní. Poverili však jej predsedu, aby na mestskej rade ozrejmil situáciu s odporúčaním bod stiahnuť a celé to prepracovať. V programe decembrového mestského zastupiteľstva sa tento bod nenachádza, čiže o osude pozemku sa bude rozhodovať neskôr.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM