Filip Chudý Rôzne

Šéfka hovorí o mimoriadne VÁŽNEJ situácii: Čo nemocnica v Považskej zatvorila?

Situácia s pacientmi s ochorením COVID-19 v našom kraji je mimoriadne vážna. Tvrdí to vedúca odboru zdravotníctva na župe.

Ilustračný obrázok k článku Šéfka hovorí o mimoriadne VÁŽNEJ situácii: Čo nemocnica v Považskej zatvorila?
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Podľa vedúcej odboru zdravotníctva a sociálnej pomoci Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Eleny Štefíkovej všetky tri nemocnice v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK (Bojnice, Považská Bystrica, Myjava) poskytujú neodkladnú zdravotnú starostlivosť.

Vážna situácia

„Situácia s pacientmi s ochorením COVID-19 je mimoriadne vážna. Jedinou cestou, ako sa z nej dostať, je vakcinácia. Momentálna zaočkovanosť je v kraji 48 percent, hranica, keď by mala byť vybudovaná kolektívna imunita, je asi 80 percent,“ povedala v stredu šéfka zdravotného odboru Úradu TSK.

Zdôraznila, že TSK opäť otvorilo veľkokapacitné očkovacie centrum na trenčianskom výstavisku, ľudia sa však môžu dať zaočkovať aj v ďalších 11 očkovacích centrách v celom kraji.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zatváranie

Nemocnica s poliklinikou Považská Bystrica v stredu na sociálnej sieti oznámila, že „vzhľadom na nepriaznivú epidemiologickú situáciu je oddelenie paliatívnej medicíny, gastroenterologická a interná ambulancia doktorky Kmecíkovej zatvorená.“

V pondelok oznámili, že z rovnakého dôvodu bude až do odvolania zatvorené kožné oddelenie a kožný stacionár. Minulý týždeň zas informovali o zatvorení ambulancie doktora Steinera.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM