Rôzne Kultúra

Sima Martausová s novým albumom: Čo na ňom Považskobystričanka ponúka?

Známa považskobystrická speváčka a skladateľka Sima Martausová predstavila nový album. Spolupracovala na ňom aj so známymi hudobníkmi.

Ilustračný obrázok k článku Sima Martausová s novým albumom: Čo na ňom Považskobystričanka ponúka?
Zdroj: TASR

Len tak sa stíšim je názov nového, v poradí piateho štúdiového albumu Simy Martausovej. Speváčka a skladateľka ho v pondelok 11. februára predstavila v sídle SĽUKu v Rusovciach. Album, ktorý je v digitálnej aj klasickej forme prístupný pre fanúšikov od 18. januára, ponúka desať piesní, sú nimi Voda, Baránok, Pieseň a šál, Móda, Čaro obyčajných vecí, Do stratena, Len tak sa stíšim, Nenahraditeľná (akustická verzia), Leonardo, Svetlá. Navyše platňa ponúka dve piesne ako bonus, Modlitba a Holubička Symphony feat. Adam Ďurica.

S výnimkou Holubičky je autorkou hudby aj textu Sima Martausová, Holubičku zložil Adam Ďurica, text napísala Martausová. Okrem stálej speváčkinej sprievodnej kapely na albume hosťujú viacerí známi hudobníci, medzi nimi Jimi Cimbala, Michal Žáček, Daniel Špiner, Zoli Tóth, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu a Dievčenský spevácky zbor Slovenského rozhlasu. Speváčka ho vydala vo vlastnej spoločnosti Moja muzika.

„Obsahom tohto albumu sú prevažne akustické piesne, ktoré sú zhudobnením môjho prežívania, môjho života a vzťahov. V každej jednej piesni je kúsok mňa a veľmi sa teším, že vyšiel album, ktorý keď sa tvoril a nahrával, tak som bola pri každom jednom kroku. Sú na ňom dva bonusy. Modlitbu sme nahrávali s Dievčenským speváckym zborom Slovenského rozhlasu a pieseň Holubička v symfonickej podobe ako duet s Adamom Ďuricom,“ uviedla Sima.

„Mám veľa piesní už teraz nachystaných, tak som si povedala, že vydám cédečko bez toho, aby som rozmýšľala, čo to obnáša. Bolo to trocha ťažké, vravela som si, že uvidím, či aj nabudúce to budem takto robiť. Pre mňa je najväčší úspech to, keď po koncerte za mnou niekto príde a povie, že moja pieseň mu v niečom pomohla, tak to je pre mňa najväčšia radosť. Samozrejme sa teším, keď dostanem cenu za to, čo robím, ale aby som to zbierala doma, že toto je môj cieľ, tak to nie,“ povedala speváčka.

Simona Martausová (*26.2.1988, Považská Bystrica) je speváčka, skladateľka a gitaristka. Maturovala na Strednej priemyselnej škole v rodnom meste, vyštudovala odbor technické a informatívne služby so zameraním na strojárstvo. Techniku zamenila za umenie, keď vyštudovala Akadémiu umení v Banskej Bystrici. V treťom ročníku akadémie prihlásila svoju pieseň Nádherný Svätý do súťaže Gospeltalent 2009 a súťaž vyhrala. Po ukončení Akadémie umení sa zúčastnila na konkurze do Radošinského naivného divadla, v ktorom uspela. Venuje sa vlastnej hudobnej tvorbe, v závere roka 2011 vydala debutový album Vyzliecť si človeka, v júni 2013 vydala druhý album Dobrý deň, to som ja. Vďaka nemu získala cenu objav roka 2013 Zväzu autorov a interpretov.

V novembri 2014 pridala tretí album Na pravom poludní. V decembri 2015 prišla s vianočnou pesničkou Vianočné šalali. V auguste 2016 vydala singel Smej sa a mesiac nato album Smej sa duša moja. Jedným z hitov na tomto albume je duet Svätojánske mušky s Richardom Müllerom. Bola nominovaná v kategórii umenie a kultúra na ocenenie Slovenka roka 2017. V novembri a decembri 2017 absolvovala turné s Dievčenským speváckym zborom Slovenského rozhlasu. V januári 2018 Získala cenu ZAI 2017 ako speváčka roka, v januári 2019 si toto prvenstvo zopakovala.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Sima Martausová & For You – Nenahraditeľná (oficiálny videoklip)

Zdroj: YouTube.com

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM