Filip Chudý Rôzne

Situácia sa zhoršila: V Považskej Bystrici hospitalizovali COVID pacientov

V považskobystrickej nemocnici otvorili COVID oddelenie pre 28 pacientov. Hospitalizovali už aj viacerých ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Situácia sa zhoršila: V Považskej Bystrici hospitalizovali COVID pacientov
Zdroj: TASR/AP

Riaditeľ Nemocnice s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici Igor Steiner 30. septembra povedal, že „ak sa situácia výrazne zhorší a kapacity v Trenčíne sa naplnia, máme v nemocnici zakonzervované COVID oddelenie ešte z prvej vlny. Sme schopní ho kedykoľvek otvoriť a pacientov tam mať pod kontrolou.“

COVID oddelenie

Kým vtedy boli ešte pozitívne testovaní pacienti prevážaní do Fakultnej nemocnice Trenčín, resp. zostali v domácom liečení, teraz sú už aj v NsP Považská Bystrica. V nej otvorili v pondelok (26. 10.) COVID oddelenie. Vzniklo reprofilizáciou bývalého pľúcneho oddelenia.

Ako informovala nemocnica na sociálnej sieti, podľa pôvodného plánu reprofilizácie bola táto fáza treťou v poradí, no z dôvodu bezpečnosti ostatných pacientov a zamestnancov nemocnice krízový štáb k nej prikročil už teraz.

Pacienti a lôžka

„Aktuálne je v NsP Považská Bystrica hospitalizovaných 16 pacientov s potvrdeným koronavírusom. Na novovzniknutom COVID oddelení je celkovo 28 lôžok, z toho 27 je kyslíkových, a tak tu v prípade potreby môžu pacientovi poskytnúť aj oxygenoterapiu,“ informuje nemocnica.

Na COVID oddelenie vyčlenili stredný a nižší zdravotný personál. Starostlivosť zabezpečuje vedúci lekár oddelenia, pričom vizitu a štandardnú starostlivosť zabezpečujú lekári interného oddelenia. Služby a víkendy sú rovnomerne rozdelené medzi lekárov ostatných oddelení.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM