Filip Chudý Hádzaná

Slovenskí reprezentanti sa tešia do Považskej: Hrať budú aj naši odchovanci

Začiatkom tohto roka čaká naše mesto športový sviatok, keď sa u nás predstaví slovenská hádzanárska reprezentácia. Ako to vidia Považskobystričania?

Ilustračný obrázok k článku Slovenskí reprezentanti sa tešia do Považskej: Hrať budú aj naši odchovanci
Zdroj: Barbora Talačová

Slovenská hádzanárska reprezentácia sa koncom októbra vrátila do Považskej Bystrice po štyroch rokoch, pričom hneď prerušila v tom čase svoju vyše 500-dňovú sériu bez víťazstva. V našej športovej hale sme vtedy porazili v rámci I. fázy kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2019 v Nemecku a Dánsku Luxembursko hladko 36:19. Najbližší domáci duel hralo Slovensko opäť v našom meste, keď koncom minulého roka uhral omladený výber cennú remízu 27:27 s účastníkom januárových ME Českom. Pozitívnu výsledkovú vlnu na Považí budú môcť Slováci potiahnuť aj v najbližších dňoch.

V odvetnej kvalifikačnej časti si slovenská reprezentácia vybrala za svoj domov Považskú Bystricu. Už v nedeľu 7. januára privítame o 15:00 Fínsko a potom vo štvrtok 11. januára o 18:30 zrejme v rozhodujúcom stretnutí o postup Rusko. Reprezentačný tréner Heine Ernst Jensen musel hlavne kvôli zdravotným problémom pôvodnú nomináciu poriadne prekopať. Zostal v nej jeden považskobystrický odchovanec Marián Žernovič. Ľubomír Ďuriš vypadol z nominácie pre zranenie, no náhradou zaňho je na strednej spojke hráč MŠK Tomáš Vallo. Tomu sa návrat do reprezentačného dresu vydaril, keď tromi gólmi pomohol k štvrtkovej výhre 27:22 vo Fínsku.

„Dúfame, že aj toto víťazstvo pomôže k tomu, aby nás prišlo v nedeľu povzbudiť čo najviac fanúšikov. Stále máme o čo bojovať a na stretnutie sa už tešíme. Uvidíme, ako to potom dopadne s Rusmi, no najprv sa musíme koncentrovať na Fínsko. Veríme, že ľudia na tribúnach nám vytvoria minimálne takú dobrú atmosféru ako proti Luxembursku a nedeľný zápas dopadne aspoň rovnako pozitívne,“ povedal Žernovič.

Ten bol v spomínanom domácom stretnutí najlepším hráčom na ihrisku, teraz by svoj kvalitný výkon mohol zopakovať. „V prvom rade musím dostať šancu od trénera. Keď ju dostanem, potom sa spolu so spoluhráčmi budeme snažiť odviesť to najlepšie. Síce sme v oklieštenej zostave, ale určite sa nezdávame a bojujeme ďalej,“ uviedol náš brankár, podľa ktorého treba zopakovať minimálne výkon z Fínska, ktorý bol postavený na dobrej obrane a rýchlych protiútokoch.

Po tomto zápase skúsený reprezentant Miroslav Volentics pochválil na zväzovej stránke Tomáša Valla za výkon, ktorý si to od tak skúseného hráča cenil. „Som veľmi rád, že po nejakom čase som opäť dostal v reprezentácii šancu. O to viac ma teší, že tréner mi dal dôveru už vo Fínsku, kde sme vyhrali po kolektívnom výkone. Teraz sa už teším na zápas do Považskej Bystrice, kde som vyrastal a aj pôsobím. Pevne verím, že ľudia prídu, zaplnia športovú halu a užijú si takýto hádzanársky sviatok v našom meste,“ doplnil Vallo.

Vstupenky v cene 5 eur na jeden duel a 8 eur na oba januárové kvalifikačné zápasy v Považskej Bystrici sa predávajú priamo v športovej hale (sekretariát MŠK a v kaviarni Hala). Predaj bude potom pokračovať aj v pokladniach pred stretnutiami.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Pekná rozlúčka so starým rokom: Považská to na lídrov súťaže vie! VIDEO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM