Filip Chudý Kultúra

Sviatočný týždeň pred nami: Využite voľný čas na oddych v Považskej Bystrici

Aktuálny týždeň má prívlastok sviatočný a tiež prázdninový, keďže sa blíži Veľká noc. Čo sa dá v našom okolí podniknúť?

Ilustračný obrázok k článku Sviatočný týždeň pred nami: Využite voľný čas na oddych v Považskej Bystrici
Zdroj: TASR

Inšpirované tradíciou

15. a 16. apríla, Považské osvetové stredisko

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici pripravilo pre žiakov základných škôl tvorivé dielne písania kraslíc domanižskou technikou v rámci projektu Kultúra človeka – kultúra spoločnosti.

Trabantem tam a zase zpátky

15. apríla o 18:00, kino Mier

Žltá výprava sa vracia domov! Končí posledná veľká cesta naprieč kontinentmi. V tíme tentokrát neuvidíte ženu a putovanie pod taktovkou cestovateľa Dana Přibáňa naberá na obrátkach. Žltý cirkus ide z Indie až domov. Prekonáva Himaláje, diktatúry aj výškové rekordy a stíha aj utekať pred políciou. Český dokumentárny film.

Ako chutí EÚ

16. apríla o 14:00, kino Mier

Slovenský šéfkuchár Marcel Ihnačák navarí a vy môžete do 18:00 ochutnať českú Kulajdu.

Čakry/Mudry a samoliečenie – prednáška

17. apríla o 15:00, papiernictvo Tina

Oboznámenie sa s andským systémom Mosoq karpay, ktorý nás naučí samostatne pracovať so svojimi čakrami tak, aby sme si vedeli pozitívne zmeniť svoj život a stali sa lepšími bytosťami.

Hádzaná: Piešťany – Považská Bystrica

17. apríla o 19:00, športová hala

Nedohraný duel posledného kola nadstavby, keď v Piešťanoch vypadla elektrina, sa bude hrať odznova. Ale tentoraz v Považskej Bystrici.

Zelený štvrtok

18. apríla o 9:00, Vlastivedné múzeum

Tvorivé dopoludnie pre všetkých , ktorí majú záujem aktívne stráviť veľkonočný prázdninový deň, niečo nové sa naučiť, vyrobiť si tradičný vŕbový korbáč a veľkonočné dekorácie.

Hodiny tanca

18. apríla o 17:30, Havana music club

Príďte si vychutnať nádhernú pomalú hudbu kizomby a zmyselne sa pri nej rozpohybovať. Či už v páre, alebo sólo, kizomba poskytuje dostatok priestoru na vlastnú interpretáciu hranej piesne ako aj pohybových prvkov, vďaka ktorým sa budete cítiť na parkete sebaistejšie.

Veľkonočný Coolkvíz: 5. kolo Coolkvíz ligy

18. apríla o 19:00, KC Cooltajner (Bábková sála DK)

Vo štvrtok sa uskutoční 5. pokračovanie obľúbenej Coolkvíz ligy. Pravidlá ostávajú aj naďalej rovnaké – zostav tím, ktorý má maximálne osem hráčov a príď vyhrať!

Idem na DNB do Subway vol.10

19. apríla o 22:00, Subway club

Jubilejné desiate pokračovanie akcie, na ktorej vystúpia viacerí umelci.

Veľkonočný nohejbalový turnaj

20. apríla o 9:00, telocvičňa ZŠ Považská Teplá

Tradičný veľkonočný nohejbalový turnaj. Prihlásiť sa môžete na čísle 0949 678 585.

Čistejšia planéta :)

20. apríla o 10:00

Tí, ktorí sa chcú podieľať na vyčistení nášho mesta sa stretnú v sobotu o 10:00 pri kine Mier. Organizuje sa ďalší zber odpadkov v našom meste.

Kurz kaligrafie pre začiatočníkov

20. apríla o 10:00, papiernictvo Tina

Základy okrasného písma, oboznámenie sa s rôznymi technikami a fontami, práca s perami, pierkami, štetcami a štetcovými fixami, s tušom, atramentom a rôznymi druhmi farieb.

SWAP oblečenia

20. apríla o 13:00, Park mládeže (slnečné hodiny)

Cieľom tohto podujatia je predstaviť ľuďom alternatívu ako získať nové oblečenie do šatníka a zároveň šetrný spôsob akým sa vzdať toho, ktoré nám v skrini leží a nenosíme ho.

5R Petržalský Rap opäť v PB!

21. apríla o 22:00, Subway club

Pred veľkonočným pondelkom sa odohrá akcia, na ktorej vystúpi kapela 5R v zložení Palky, Deviant, Prevrat Poet, Pek a DJ MikroMan.

Karol Matejka: Obrázky z okolia

Kino Mier

Považské osvetové stredisko a PX Centrum pozývajú na výstavu obrazov Považskobystričana Karola Matejku. Autor sa inšpiroval námetmi z nášho regiónu, predovšetkým okolia Považskej Bystrice. Výstava potrvá už len do 25. apríla a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a v sobotu a nedeľu počas podujatí v kine Mier.

FotoROZKVET 2018

Kino Mier

Repríza výstavy 18. ročníka tejto letnej fotografickej súťaže potrvá do 15. mája 2019. Pozrieť si ju môžete v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a cez víkendy v čase podujatí kina Mier.

Lucia Huňady – Empath

MG ART Galéria

Výstava Lucie Huňady s názvom Empath potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika do 17. mája a je spojená s predajom diel. Galéria je otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00.

Výtvarné alternatívy

ZUŠ IWK

Na Základnej umeleckej škole Imra Weinera Kráľa prebieha výstava XV. Bienále výtvarné alternatívy. Výstava potrvá do 17. mája a pozrieť si ju môžete počas pracovných dní od 10:00 do 17:00.

Oživovanie hradov

Vlastivedné múzeum

Aktuálny trend záchrany hradných zrúcanín na Slovensku je hlavnou témou výstavy Oživovanie hradov v našom múzeu. Zaujmú na nej rôzne pracovné nástroje od čias praveku, nádoby, mince, fragmenty stredovekého staviteľstva, vystavené budú aj ľudské lebky. Pre organizované skupiny je pripravený lektorský výklad a náučná prezentácia o obnove hradných zrúcanín. Výstava potrvá do 30. júna.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Záhradkárska jar…

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM