Aktualizované Filip Chudý Hádzaná

Tešme sa na sviatok v Považskej Bystrici: Európsky žreb nám prial!

Považskobystričania spoznali meno možného súpera v pohárovej Európe. Žreb pre nich vyznieva veľmi zaujímavo.

Ilustračný obrázok k článku Tešme sa na sviatok v Považskej Bystrici: Európsky žreb nám prial!
Zdroj: Barbora Talačová

Hádzanársky klub MŠK Považská Bystrica spoznal možného súpera v 3. kole Vyzývacieho pohára, o čom rozhodol utorkový žreb v sídle Európskej hádzanárskej federácie vo Viedni. Hráči MŠK boli pred žrebom spomedzi všetkých 48 klubov nasadení medzi 16 najlepších tímov súťaže, konkrétne na 11. miesto. Vďaka tomu nemusia hrať už v 2. kole, ale začnú svoju tohtosezónnu pohárovú púť až v 3. kole.

V ňom sa stretnú s víťazom dvojzápasu 2. kola Olympia HC (Veľká Británia) – Pallamano Pressano (Taliansko). Náš prvý zápas sa bude podľa žrebu hrať 17. alebo 18. novembra na pôde súpera, odveta o týždeň neskôr v Považskej Bystrici.

Tréner MŠK Považská Bystrica Václav Straka síce viac favorizuje štvrté mužstvo talianskej Serie A, ako multinárodný tím sídliaci kúsok od londýnskeho olympijského parku, ale na meno súpera si počká. Hrá sa v prvej polovici októbra. „My potom musíme získať čo najviac informácií. Ale myslím, že so žrebom môžeme byť spokojní. Veď nám hrozili Dynamo-Victor z Ruska, OIF Arendal z Nórska, rakúsky Bregenz, resp. súperi nároční na cestovanie,“ povedal.

Zároveň ale zostáva ostražitý, lebo hrať sa bude až na jeseň, pričom dovtedy sa môžu kádre výrazne zmeniť. „Považská Bystrica už navyše má nepríjemné skúsenosti s talianskou hádzanou, keď pred 11 rokmi prehrala doma o 12 gólov a vypadla. Dnes už nikoho nemožno podceňovať,“ spomenul Straka stretnutia proti Italgest Casarano (27:39, 29:33) v Pohári EHF 2007/08. Tie zápasy prišli v období, keď sa rozpadlo naše majstrovské mužstvo a šancu medzi seniormi dostali viacerí mladíci. Z toho kádra sú na našej aktuálnej súpiske Ladislav Kovačin, Martin Biel a Martin Kozák.

Možných súperov považuje za hrateľných aj Ľuboš Cifra, člen manažérskeho klubového tandemu s Petrom Valášekom. Navyše tiež viac favorizuje klub z provincie Trentino neďaleko rakúskych hraníc, ktorý je vzdialený necelých 900 km z nášho mesta. „Je to pre prijateľné vzdialenostne a tým aj ekonomicky. So žrebom sme maximálne spokojní, môžeme ísť ďalej, pričom to bude aj náš jednoznačný cieľ. Veď žiaden iný si ani postaviť nemôžeme,“ doplnil Cifra.

Aktualizované o hlasy z nášho tábora.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM