Rôzne

Testovanie v Púchove pokračuje: Kde a kedy sa dá ešte získať potvrdenie?

V Púchove pokračuje v utorok celoplošné testovanie štvrtým dňom. Takto to zatiaľ vyzerá s výsledkami.

Ilustračný obrázok k článku Testovanie v Púchove pokračuje: Kde a kedy sa dá ešte získať potvrdenie?
8
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

V Púchove pokračuje v utorok popoludní štvrtým dňom celoplošné testovanie antigénovými testami. Púchovčanom je k dispozícii šesť odberných miest. Informovala o tom Laura Krošláková z kancelárie primátorky mesta.

Testovanie

„Pre záujemcov budú k dispozícii opäť tri odberné miesta – dve v divadle a jedno vo volejbalovej športovej hale. Verejnosti sú k dispozícii od 15.00 do 20.00 hod. Okrem toho fungujú v Púchove aj tri mobilné odberné miesta, ktoré testujú vo svojich pravidelných časoch v pracovné dni,“ doplnila Krošláková.

Ako dodala, v pondelok (25. 1.) sa za päť hodín prišlo otestovať 144 osôb, z ktorých nikto nemal pozitívny antigénový test. Celkovo sa tak od soboty (23. 1.) do pondelka otestovalo 6 013 záujemcov, z ktorých pozitívne testovaných bolo 32 osôb. Miera pozitivity v meste Púchov predstavuje 0,53 percenta.

Slová primátorky

„Z výsledkov vyplýva, že v pondelok sa síce neprišiel otestovať dramaticky veľký počet obyvateľov, čo je však dôkazom toho, že sme správne zvolili spôsob testovania, keď sme ho rozložili na niekoľko dní, čo občania aj využili,“ povedala primátorka Púchova Katarína Heneková.

„Podľa neoficiálnych informácií sa na troch stálych mobilných odberových miestach, ktoré sú už od jesene minulého roka zriadené v našom meste, otestovalo počas posledných šiestich pracovných dní takmer 4 000 občanov,“ informovala primátorka s tým, že presné výsledky testovania budú dostupné v stredu (27. 1.).

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM