Od Vás

TIP od vás: Zničená šachta trápi Dukelskú ulicu, môže byť poriadne nebezpečná!

Do redakcie sme dostali tip od vás, ktorým je zničená a zároveň otvorená šachta na Dukelskej ulici. Tá môže predstavovať veľké nebezpečenstvo hlavne pre hrajúce sa deti.

Ilustračný obrázok k článku TIP od vás: Zničená šachta trápi Dukelskú ulicu, môže byť poriadne nebezpečná!
Zdroj: Dnes24.sk

S krásnymi jarnými dňami, ktoré majú nádych letných teplôt, to von láka mnohých ľudí. Aj deti sa radi hrajú vonku, pričom ich rodičia chcú, aby sa hrali hlavne na bezpečných miestach. No niektoré obytné časti v našom meste neponúkajú len miesta, v ktorých sa rodičia nemusia báť.

Problém kúsok od nemocnice

Jednou z nich je vnútroblok na Dukelskej ulici, konkrétne ten posledný pred nemocnicou. Nachádza sa na ňom jedno nielen esteticky škaredé, ale hlavne pre hrajúce sa deti nebezpečné miesto. Šachta v tesnej blízkosti tamojších bytoviek je totiž nielen rozbitá, ale jeden otvor do nej je voľne otvorený. Martin (28), ktorý nás na problém upozornil, túto šachtu vidí z okna. „Išlo mi o to, že sa tu hrajú malé deti, čiže by bolo dobré, aby ju opravili,“ povedal nám Martin, ktorý nevedel presne určiť, ako dlho je rozbitá, len je to už nejaký čas.

Stav trvá už dlho

Na spomínané miesto sme sa vybrali a výsledok našej inšpekcie si môžete pozrieť vo fotogalérii. Okolo išli akurát dve školáčky, ktorým skončilo vyučovanie na neďalekej základnej škole. Jedenásťročné Laura a Tamara, ktoré zamierili do vchodu pár metrov od spomínanej šachty, nám o nej povedali: „To je už rozbité veľmi dlho, myslím, že odkedy sme sa sem nasťahovali, ale my sa tam nehráme a ani do nej nelezieme,“ odpovedali nám na naše otázky. A hoci oni dve v nej neboli, pre iné deti, hlavne chlapcov, môže byť veľké lákadlo, pričom sa nemusí skončiť šťastne.

Odpoveď sme nedostali

S týmto problémom sme minulý týždeň v stredu oslovili aj mesto Považská Bystrica, ale do vydania článku nám neprišla odpoveď na to, či to má na starosti práve mesto, resp. niekto iný. No dobrou správou je to, že celý spomínaný vnútroblok na Dukelskej ulici by sa mal revitalizovať, čiže by sa mala zrejme opraviť aj spomínaná šachta.

Môže vás zaujímať:

Smutný pohľad na amfiteáter: Dobrovoľníci areál vyčistili, našli aj nebezpečný odpad

Foto: ilustračné

Zničená šachta na Dukelskej ulici
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM