Filip Chudý Kultúra

Tohtotýždňové lákadlá pre Považskobystričanov: 10 tipov redakcie na pútavé akcie

Začal sa nielen ďalší pracovný týždeň, ale otvorili sa aj nové možnosti zábavy. V najbližších siedmich dňoch sa toho v našom meste udeje veľa. Tu sú tipy našej redakcie na najzaujímavejšie akcie.

Ilustračný obrázok k článku Tohtotýždňové lákadlá pre Považskobystričanov: 10 tipov redakcie na pútavé akcie
Zdroj: TASR

Zkáza krásou

13. júna o 19:00, Kino Mier

Lída Baarová. Herečka, pre ktorú bola jej krása najväčším darom aj prekliatím zároveň. Pozrite si dokumentárny príbeh sebadeštruktívnej lovestory s charakteristikami antickej tragédie je fatálne spojený s európskymi dejinami a ukazuje mimoriadne úprimný portrét ženy, ktorej na vrchole kariéry ležal svet pri nohách. O to monumentálnejší bol potom jej pád do zabudnutia a samoty.

Milo Kráľ band

14. júna o 19:00, Kino Mier

Kapela založená obľúbeným hercom a skvelým muzikantom a skladateľom Milom Kráľom, ktorý dal dokopy skupinu bravúrnych muzikantov a spevákov. Tá ponúka divákom výber skladieb, pôvodne použitých v mnohých divadelných predstaveniach, ktoré upravil do rockovej podoby. Okrem neho sa spevu zhostí aj populárna sympatická herečka a speváčka Barbora Švidraňová.

Dni mesta

16. – 18. júna

Vo štvrtok 16. júna bude v kine Mier večer filmovej a populárnej hudby – Slovak Wind Orchestra ZUŠ PB. V piatok 17. júna pred Mestským úradom vystúpi DFS Mladosť, FS Považan, DFS Bystrinka, FS Bystričan, FS Radhošť, Terra de Selinan, Kmeťoband a Vidiek. No a v sobotu opäť pred Mestským úradom vystúpia ZUŠ HO, SZUŠ Stella, ZUŠ IWK, CVČ, Hands Up Crew, Mirka Miškechová, AcaPeople, Robo Papp a Zuzana Smatanová.

Večer filmovej a populárnej hudby

16. júna o 18:00, Kino Mier

Pri príležitosti Dní mesta bude koncert živého orchestra doplnený audiovizuálnou projekciou. Účinkuje Slovak Wind Orchestra (ZUŠ Považská Bystrica): Michal Bróska (dirigent), Marián Belobrad (dirigent), Martina Žovincová (spev), Júlia Lučivjanská (spev), Martin Brhlík (trúbka) a Martin Záhora (flauta).

Exhibičný futbalový zápas

18. júna o 14:00, Futbalový štadión v Považskej Bystrici

Tejto exhibície sa zúčastnia hokejisti z NHL, KHL a aj našej hokejovej ligy, ako napríklad Andrej Meszároš, Andrej Sekera a Domonik Graňák. Po exhibičnom zápase sa od 17:00 uskutoční večerný turnaj O pohár primátora Považskej Bystrice v malom futbale na umelom trávniku.

Rozprávkový les

19. júna o 13:30, VI. ZŠ SNP

Aj tento rok sa pripravuje Rozprávkový les. Tohtoročnou témou sú Rozprávky z lesa. Okrem rozprávok z lesa sa môžete tešiť na veľkú bitku z 30-ročnej vojny, kde nebudú chýbať odvážni rytieri, delá a dobové zbrane o tento program sa postará takmer 30 hercov. Bude aj Mimoň šou a nové zábavné atrakcie aj pre dospelých.

Kniha džungle

19. júna o 16:00, Kino Mier

Nové výpravné spracovanie nadčasového príbehu Rudyarda Kiplinga „Kniha džungle“, inšpirované animovanou disneyovkou. Hlavným hrdinom je ľudské mláďa Mauglí, ktorý sa kedysi zatúlal do džungle, kde sa ho ujala a vychovala vlčia svorka. Do džungle sa však vracia tiger Šer Chán, obávaný vládca pralesa…

Podfukári 2

19. júna o 19:00, Kino Mier

Štyria podfukári sa vracajú, aby divákom predviedli ďalšie zo svojich neuveriteľných kúskov a opäť posunuli hranice magickej ilúzie do vyššieho levelu. Pred rokom sa im podarilo napáliť agentov FBI v štýle Robina Hooda, čím si získali neutíchajúci obdiv verejnosti a teraz opäť prišiel čas na spoločné vystúpenie. Jeho príprava bude nesmierne náročná – ich cieľom bude tentokrát odhaliť nekalé praktiky mága, ktorý ovláda moderné technológie.

Zázračné skrinky

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ prebieha výstava ilustrujúca vývoj elektrotechnického priemyslu so zameraním na rozhlasové a televízne prijímače od 50. rokov minulého storočia po súčasnosť. Výstava je doplnená videoprojekciou ako aj dobovými zvukovými nosičmi a pozrieť si ju môžete až do konca augusta.

Michal Tvrdý – Výstava fotografií

Kino Mier

Naďalej prebieha aj výstava fotografií z prvého a druhého ročníka podujatia Beh nádeje. Pozrieť si ju môžete do stredy 15. júla. V pondelok a utorok od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 v priestoroch kina Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Top 5 tém týždňa: Čo Považskobystričanov najviac zaujalo?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM