Filip Chudý Rôzne

TOP 10 tém roka 2019 podľa Považskobystričanov: Prím hrali medvede a MHD

Kuriozity i smutné správy. Rok 2019 priniesol do Považskej Bystrice a okolia množstvo momentov. Prinášame prehľad toho, na čo ste najviac klikali.

Ilustračný obrázok k článku TOP 10 tém roka 2019 podľa Považskobystričanov: Prím hrali medvede a MHD
Zdroj: Dnes24.sk/TASR

10. Nová éra MHD v Považskej Bystrici

V roku 2019 považsko­bystrická MHD zaujímala obyvateľov nášho mesta vo veľkom, o čom sa môžete presvedčiť aj v tomto poradí najčítanejších tém minulého roka, kde nájdete MHD ešte raz. V septembri zaujalo to, že v Považskej Bystrici prestali premávať kĺbové autobusy a zároveň začali po meste jazdiť nové midibusy.

V považskobys­trickej MHD štartuje nová éra: Voziť sa budeme aj takto, VIDEO a FOTO

9. Palec hore policajtom z Považskej Bystrice

Na frekventovanej považskobystrickej ceste (Štefánikova ulica) sa začiatkom októbra odohrala kuriózna záležitosť, ktorú pomohli vyriešiť až dopravní policajti. Vodičovi vozidla Chrysler došiel benzín tesne na hranici križovatky v Považskej Bystrici, pritom nechal auto na ceste na „parkovačkách“ a tie mu vybili baterku tak, že nedokázal naštartovať. Dopravní policajti mu zabezpečili svojho mechanika a vodič tak mohol pokračovať v jazde.

Kuriozita z Považskej: Auto nechal priamo na ceste, policajtom palec hore, FOTO

8. Smutná správa o smrti Miroslava Rezáka (†40)

Spod deravých košov dorazila smutná správa. Začiatkom júla vo veku 40 rokov zomrel mládežnícky tréner v považskobys­trickom basketbalovom klube Miroslav Rezák, ktorý v pozícii asistenta trénera odovzdával svoje bohaté skúsenosti našim kadetom.

Smutná správa: Zomrel Miroslav Rezák (†40), považskobystrický tréner mládeže

7. Nový riaditeľ NsP Považská Bystrica

Koncom januára krajskí poslanci odklepli za nového riaditeľa Nemocnice s poliklinikou Považská Bystrica Igora Steinera, ktorý je krajským a tiež mestským poslancom v našom meste. Nastúpil do funkcie od 1. februára 2019 a TSK vtedy informoval, že výška osobného platu riaditeľov nemocníc je 2500 eur.

Je rozhodnuté: Poznáme meno nového riaditeľa nemocnice v Považskej a jeho plat

6. Považskobys­trická nemocnica sa rozrastie

V novembri sme informovali, že Nemocnica s poliklinikou Považská Bystrica, ktorá patrí pod Trenčiansky samosprávny kraj, pripravuje vybudovanie nového diagnostického centra vo svojom areáli. Je to investícia, ktorá je plánovaná na rok 2020. V tzv. diagnostickom centre by malo byť pracovisko CT, magnetickej rezonancie, röntgenu a sonografie.

Považskobystrická nemocnica sa rozrastie: Pribudne moderné centrum, VIDEO

5. Smrť na prasaciu chrípku v Považskej Bystrici?

Oddelenie epidemiológie RÚVZ v Považskej Bystrici s NsP Považská Bystrica riešilo vo februári prípad úmrtia 35-ročného muža z okresu Považská Bystrica, ktorý bol hospitalizovaný s chrípkou, pričom laboratórne vyšetrenie potvrdilo vírus chrípky typu A, ktorý koluje v populácii ako bežná sezónna chrípka. V minulosti sa nazývala pandemická alebo prasacia.

Smutná správa: Zomrel muž (†35) z okresu Považská na prasaciu chrípku?

4. Smutná správa o smrti Petra Muráňa (†30)

Považskou Bystricou sa v júni šírila veľmi smutná správa, ktorá sa bohužiaľ ukázala ako pravdivá. Navždy nás opustil 30-ročný kulturista a osobný tréner Peter Muráň, rodák z nášho mesta a majiteľ známeho fitnescentra v Strojárenskej štvrti.

Veľmi smutná správa: Zomrel Peter Muráň (†30), známy kulturista z Považskej

3. Lekár mal údajne konštatovať smrť, muž ale žil

Tri dni ležal zavalený stromom v lese nad obcou Domaniža v okrese Považská Bystrica 71-ročný dôchodca z Domaniže. Našli ho v nedeľu (7. 7.) popoludní, lekár mal najskôr údajne skonštatovať smrť, muž však mŕtvy nebol a vrtuľník ho previezol do žilinskej nemocnice. Záchranári však neskôr reagovali, že ich lekár nekonštatoval smrť, pričom chyba v komunikácii mala nastať vraj v operačnom stredisku, ktoré sa im za to malo ospravedlniť.

Neuveriteľný prípad z okresu Považská: Lekár konštatoval smrť, muž (71) ale žije

2. Zmeny v považskobys­trickej MHD

Nosnou témou pre Považskobystričanov v roku 2019 bola mestská hromadná doprava. V nej sa od marca znížili spoje celkovo o 31 %, pričom sa úplne zrušili linky 10, 32, N3, no a tiež sa vyškrtli viaceré zastávky (Ul. Východná, všetky tri na Ul. Novomeského a ďalšie na jednotlivých spojoch). A zmeny sa dotkli aj cestovného, kým predtým stál základný cestovný lístok 0,66 €, po novom je to 0,80 € (nárast o 21,2 %). Na dopravnú kartu stál 0,43 €, po novom to je 0,60 € (nárast o 39,5 %). A hore išli aj ceny lístkov pre deti, študentov a dôchodcov.

Takto vyzerá nový cestovný poriadok MHD v Považskej: Dotkne sa to všetkých!

1. Medvede v Považskobys­trickom okrese

Najklikanejšou témou tohto roka boli medvede v našom okolí. Priniesli sme vám k tomu viacero článkov o ich výskyte, no tiež aj o tom, že jeden z nich mal napadnúť 54-ročného muža. Ďalší sa mal prechádzať aj v Domaniži, kde nastrašil mladú mamičku…

Horor v dedine blízko Považskej: Mamička uspávala v kočíku dieťa a zrazu medveď…

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM