Filip Chudý Rôzne

Tri roky čakania: Naša nemocnica so staronovým oddelením a nielen to!

Považskobystričania vedia o čom je reč. Kvôli chýbajúcemu špecializovanému oddeleniu v našej nemocnici, museli mnohí cestovať kilometre.

Ilustračný obrázok k článku Tri roky čakania: Naša nemocnica so staronovým oddelením a nielen to!
Zdroj: Dnes24.sk

Považskobystrická nemocnica prechádza v ostatnom období zmenami. Predchádzajúceho riaditeľa Petra Redneka, ktorý skončil vo funkcii na vlastnú žiadosť, nahradil Igor Steiner. Okrem personálnych zmien sa v starej časti nemocnice menili výťahy, vynovili sa niektoré operačné sály a tiež v nemocničných priestoroch prebehla akcia Cechu maliarov Slovenska, vďaka ktorej sa vymaľovalo za jeden deň celé neurologické oddelenie.

Ale to nie je všetko, pretože z nemocničného prostredia prišla ďalšia správa, podľa ktorej najvýraznejšou investíciou tohto roka, ktorá bola realizovaná z prostriedkov nemocnice, bolo vybudovanie onkologickej ambulancie v priestoroch pavilónu liečebne pre dlhodobo chorých.

Nový mladý lekár

Onkologická ambulancia nebola v našej nemocnici otvorená takmer tri roky. Dôvodom jej nefunkčnosti bolo podľa povereného riaditeľa nemocnice Igora Steinera to, že nemali lekára špecialistu. Počas tohto obdobia preto museli onkologicky chorí pacienti z nášho mesta dochádzať do Trenčína a Žiliny.

„V súčasnosti má znovu obnovenú ambulanciu pod palcom mladý fundovaný lekár, podarilo sa nám získať onkológa doktora Andreja Rosíka. Bol ochotný pracovať v našej nemocnici, takže po dohode s ním sme začali kompletne budovať toto pracovisko,“ vysvetlil Steiner.

Na treťom poschodí liečebne pre dlhodobo chorých bola vytvorená klasická onkologická ambulancia, ktorá je vybavená novým zariadením. Robí sa tu kompletná diagnostika a zároveň sa tu aplikuje aj chemoterapia jednodňovou starostlivosťou. „Liečbu pacientom podávame v rámci jednotlivých miestností v ležiacej alebo sediacej polohe, podľa toho, čo im viac vyhovuje,“ informoval Igor Steiner.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

FOTO a VIDEO: Do považskobystrickej nemocnice sa pustili desiatky maliarov naraz

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM