Filip Chudý Kultúra

Urobili ste si už plány na tento týždeň? V Považskej Bystrici môže byť aj takýto

Máj je v plnom prúde a počas tohto týždňa sa prehupne do svojej druhej polovice. Čo počas najbližších dní sa dá v našom meste zažiť?

Ilustračný obrázok k článku Urobili ste si už plány na tento týždeň? V Považskej Bystrici môže byť aj takýto
Zdroj: TASR

The Florida Project

14. mája o 19:00, kino Mier

Neďaleko Disneylandu na Floride stojí mnoho, kedysi populárnych, pestrofarebných motelov. Okúzľujúca šesťročná Moonee a jej kamaráti, ktorí si naplno užívajú leto, bývajú v jednom z nich… Režisér Sean Baker prichádza s neobyčajne silným filmom, ktorý sa stal miláčikom kritikov aj divákov hneď od svojho uvedenia na festivale v Cannes. Americká dráma.

Noc literatúry 2018

16. mája o 17:30

Noc literatúry je medzinárodný projekt, ktorý sa v jeden večer koná v mestách po celej Európe. Priaznivci kvalitnej literatúry sú pozvaní na miesta, kde sa s knižkami bežne nestretávajú – a navyše do priestorov, kam sa bežne nedostanú. U nás sa začne pri dome kultúry, nasleduje futbalový štadión (18:15), budova polície (19:00) a od 20:00 v knižnici.

Basketbal: Finálový turnaj v Považskej Bystrici

18. – 20. mája, športová hala

Považskobystrickí juniori vyhrali suverénne základnú časť, no medaily sa budú rozdávať až na finálovom turnaji štyroch najlepších. V piatok o 15:00 hrajú s Prievidzou, v sobotu o 12:00 s Levicami a v nedeľu o 12:00 so Spišskou Novou Vsou.

Deadpool 2

18. mája o 19:00, kino Mier

Keď Wade Wilson alebo Deadpool v roku 2016 vtrhol do kín ako ukecaný a najvtipnejší superhrdina všetkých čias, brutálne zamával nielen so svojimi protivníkmi, ale aj s rebríčkami najnavštevova­nejších komixových filmov. A teraz sa vracia, aby pomocou svojich schopností opäť zachraňoval celý svet. Napr. pred desivo nebezpečným lepkom v potravinách.. Americká akčná komédia.

Futbal: Považská Bystrica – Bánovce

19. mája o 10:00, futbalový štadión

Futbalistky Považskej Bystrice čaká po remíze 2:2 v derby na pôde Beluše ďalší duel. Tentoraz ale v domácom prostredí, kde privítajú Bánovčanky.

Ukradnutá princezná

19. mája o 16:00, kino Mier

Láska je silnejšia než kúzla. Tento príbeh sa odohráva v čase vznešených rytierov, krásnych princezien a nebezpečných čarodejníkov. Ruslan je potulný umelec, no sníva o tom, že sa stane rytierom. Jedného dňa stretne krásnu Milu, do ktorej sa okamžite zaľúbi a vôbec netuší, že je dcérou kráľa. Predlohou rozprávky je kniha Alexandra Sergejeviča Puškina. Ukrajinská animovaná fantasy komédia.

Taxi 5

19. mája o 19:00, kino Mier

Ďalší diel slávnej francúzskej akčnej komédie z produkcie Luca Bessona. Do kín vchádza pokračovanie akčnej francúzskej série s legendárnym bielym taxíkom v hlavnej úlohe. Parížsky policajt Sylvain Marot je proti svojej vôli prevelený do Marseille. Bývalý komisár Gilbert, teraz primátor mesta, ho poverí špeciálnou úlohou. Má zlikvidovať gang talianskych zlodejov, ktorí v atraktívnych Ferrari vykrádajú jedno klenotníctvo za druhým.

Best of Vrtula

19. mája o 21:00, Praznov

Pamätáte si Vrtula Industrial Club? Radi sa vrátite do čias svojej mladosti? Chcete zaspomínať na hity z obdobia 90. rokov? Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali kladne, tak potom je pre vás táto akcia to pravé.

Klamstvo

20. mája o 18:00, kino Mier

Milosrdná lož a nemilosrdná pravda. Dva mantinely, medzi ktorými sa odohráva táto divadelná komédia, a v podstate, aj celý náš život. Účinkujú: Emília Vášáryová, Milan Kňažko, Gabriela Škrabáková, Peter Šimun. Dĺžka predstavenia je 110 minút vrátane prestávky.

Výtvarné alternatívy

ZUŠ IWK

Základná umelecká škola Imra Weinera Kráľa organizuje vo výstavných priestoroch prezentačnú výstavu víťazov XIV. Bienále Výtvarných alternatív 2017. Výstava potrvá do 18. mája. Pozrieť si ju môžete od 10:00 do 17:00.

Mimo predpoklad

MG ART galéria

MG ART galéria v Považskej Bystrici hostí výstavu diel Petry Lomnickej a Michala Janigu, ktorý pochádza z nášho mesta. Galéria býva otvorená od utorka do piatka v čase 11:00 – 16:00. Výstava potrvá do 8. júna.

Výstava umeleckej fotografie

Kino Mier

Už 42. ročník výstavy umeleckej fotografie členov Zväzu slovenských fotografov pripravilo Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici v spolupráci PX Centrom. Záujemcovia si môžu pozrieť výber z fotografií 42. ročníka tejto výstavy do 20. júna. A to v pracovné dni od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a cez víkendy v čase podujatí v kine Mier.

Čaro modrotlače

Vlastivedné múzeum

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici sprístupnilo výstavu „Čaro modrotlače“. Tá približuje tradičnú techniku farbenia látok modrotlačou, ktorá sa rozšírila na Slovensku v priebehu 18.-19. storočia a je populárna aj medzi mladou generáciou, najmä v inovatívnej módnej „etno-vlne“. Výstava potrvá do 27. júla.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM