Filip Chudý Rôzne Kultúra

V Papradne realizujú peknú myšlienku: Zastaviť sa môže každý bez peňaženky

Najväčšia obec Považskobystrického okresu bude dejiskom nevšednej burzy, na ktorej nebudete potrebovať peňaženku.

Ilustračný obrázok k článku V Papradne realizujú peknú myšlienku: Zastaviť sa môže každý bez peňaženky
Zdroj: TASR

Na Slovensku získala v minulých rokoch popularitu akcia s názvom Zóna bez peňazí, čo je vlastne burza rôznych vecí, na ktorej nepotrebujete peňaženku, keďže sa na nej neplatí. V novembri minulého roka sa uskutočnila piatykrát aj v Považskej Bystrici, pričom podobnú akciu pripravili tretím rokom aj v Papradne. V najväčšej obci nášho okresu sa bude v piatok 15. marca a v sobotu 16. marca od 8:00 do 12:00 konať podujatie Posuň to ďalej.

Ako informovala samostatná odborná referentka pre samosprávu obce Papradno Zuzana Burdejová, podujatie Posuň to ďalej organizuje Rímskokatolícka cirkev farnosť Papradno. Obyvatelia farnosti mohli od pondelka 11. marca nosiť oblečenie, ktoré chcú posunúť ďalej.

„Cieľom podujatia je posunutie čistého, použiteľného, no pre niekoho už nepotrebného oblečenia ďalej. Obyvatelia farnosti, ako aj všetci, komu pomôže, si z neho budú môcť prísť vybrať. Aj keď sa podujatie nazýva burza, všetko oblečenie je k dispozícií bezplatne,“ povedala Burdejová.

Ako ďalej uviedla, oblečenie, ktoré si občania nevyberú, bude použité na charitné účely. Podujatie sa koná v estrádnej sále Kultúrneho domu v Papradne.

V Papradne to však bude žiť v sobotu aj po burze. „Obec Papradno a Základná organizácia Slovenského zväzu záhradkárov Brvnište pozývajú na ukážku rezu starých odrôd stromov a prednášku Ivana Hričovského. Ukážka rezu starých odrôd stromov sa uskutoční o 13:00 vo farskej záhrade v Papradne a následne prednáška a poradňa bude v kinosále Kultúrneho domu v Papradne od 15:00,“ dodala Burdejová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Aj inde na Slovensku robia podobné akcie

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM