Filip Chudý Iné športy

Večer bojových umení v Považskej: Uvidíme až štyri bojové štýly

Považskobystričania budú mať nevšednú možnosť vidieť naživo na jednom mieste štyri bojové umenia naraz. Kde a kedy sa to dá?

Ilustračný obrázok k článku Večer bojových umení v Považskej: Uvidíme až štyri bojové štýly
Zdroj: CoolTajneR

Štvrtkový podvečer v Považskej Bystrici bude patriť bojovým umeniam, a to vďaka podujatiu Večer bojových umení, ktoré začne o 18:00 pred Domom kultúry v rámci CoolTajneRa. Zavítajú naň hneď štyri kluby z mesta a okolia. Tie záujemcom predvedú jednotlivé ukážky a zostavy svojich klubov. Zároveň bude aj možnosť sa porozprávať s členmi klubov o prospešnosti jednotlivých cvičení.

Svoje umenie Považskobystričanom predvedie kvarteto klubov, pričom každý z nich sa venuje inému bojovému umeniu. Konkrétne ide o aikido, ktoré predstaví klub Aikido dojo Považská Bystrica, tai chi a karate predstavia kluby Tai Chi Považská Bystrica, resp. Karate klub Brvnište. Škola Lam Ga Hung Kuen z Bytče je zas jediná na Slovensku, ktorá vyučuje kompletný systém juhočínskeho štýlu gungfu nazývaný Hung Ga (Hung Kuen), pričom tento štýl bude tiež v Považskej Bystrici predstavený, podobne ako iné v približne 20-minútovej ukážke.

„Čo sa týka aikida, bude mať ukážku náš tréner Martin Mlynár, ktorý sa aikidu venuje už viac ako 20 rokov. Ten ukážku predvedie spolu s tromi pokročilými študentmi,“ prezradila nám Iveta Sudorová z Aikido dojo Považská Bystrica.

Už v utorok prebehla na CoolTajneRi malá ochutnávka aikida, keď miestny klub venujúci sa tomuto bojovému umeniu mal časť tréningu na verejnosti, kde si to mohli vyskúšať aj ostatní ľudia.

Okrem ukážok bude na Večeri bojových umení aj prezentácia jednotlivých umení a klubov, kde sa môžete dozvedieť, ako kluby fungujú, alebo ako sa do nich dá dostať. „Ja som o aikide pripravila krátku prezentáciu, verím, že si ju urobili aj iné kluby, aby sme ľudí mohli osloviť nielen tou ukážkou, ale aj nejakými poznatkami, prípadne kratšou teóriou. Verím, že to ľudí zaujme a vyjde nám aj počasie,“ dodala Iveta Sudorová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Víkend v Považskej a okolí prichádza: 10 tipov na akcie, ako ho možno stráviť

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM