Krimi

Veľký požiar rodinného domu v Tŕstí: Na mieste ratovali aj zraneného

S požiarom rodinného domu v okrese Považská Bystrica bojovalo 36 hasičov deväť hodín.

Ilustračný obrázok k článku Veľký požiar rodinného domu v Tŕstí: Na mieste ratovali aj zraneného
Zdroj: TASR/AP

Osemnásť profesionálnych hasičov z Považskej Bystrice, Púchova a z Trenčína zasahovalo od štvrtkovej (28. 10.) noci do piatkového rána pri likvidácii požiaru rodinného domu v obci Dolný Lieskov, časť Tŕstie v Považskobys­trickom okrese.

Zranený

Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marián Petrík, požiar zasiahol priestory na hornom podlaží, odkiaľ sa postupne rozšíril do podkrovia a na strechu trojpodlažného rodinného domu. Pri udalosti sa zranila jedna osoba.

„Profesionálni hasiči v spolupráci s členmi dobrovoľných hasičských zborov nasadili z vonkajšej strany rodinného domu, ako aj pomocou výškovej techniky postupne šesť hasebných prúdov a zranenej osobe poskytli do príchodu zdravotných záchranárov predlekársku prvú pomoc a ošetrenie. Na mieste udalosti zriadili riadiaci štáb. Následne pokračovali v hasení v interiéri. Súčasne hasiči čiastočne rozoberali konštrukciu strechy a priebežne vyhľadávali a likvidovali skryté lokálne ohniská," uviedol Petrík.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Pomoc dobrovoľných hasičov

Ako dodal, počas zásahu profesionálnym hasičom asistovali aj 18 členovia dobrovoľných hasičských zborov z obcí Pružina, Beluša, Dolný Lieskov a Dolný Lieskov – časť Tŕstie.

„Po likvidácii požiaru, krátko po siedmej hodine ráno, hasiči miesto udalosti skontrolovali a následne odovzdali dobrovoľným hasičom z Dolného Lieskova, ktorí aktuálne vykonávajú ďalší dohľad nad požiariskom," uzavrel Petrík.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM