Veronika a Karin z okresu Považská cukrárkami roka: Pozrite chutné diela na FOTO
Šikovné ruky cukrárok z nášho okresu vykúzlili nádherne diela, za ktoré sa dočkali úspechov na súťaži TOP cukrár 2019. Veď pozrite.
Klub cukrárov Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov vyhlásil siedmy ročník súťaže TOP cukrár 2019, ktorý sa konal v priestoroch Hotelovej akadémie Liptovský Mikuláš. Súťažilo sa v štyroch kategóriách. Päť súťažiach bolo aj zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb Púchov, pričom medzi nimi boli aj zástupkyne z Považskobystrického okresu. A tie sa v konkurencii nestratili, práve naopak.
Veronika Fuková z Počarovej a Karin Juhaniaková z Jasenice získali v juniorskej kategórii zlatú medailu, 1. miesto a tiež titul absolútny víťaz TOP cukrár 2019 a pamätnú medailu primátora mesta Liptovský Mikuláš. Kornélia Tichá z Udiče získala zlatú medaila a 1. miesto v kategórii senior.
Duo absolútnych víťaziek obhájilo titul TOP cukrár z minulého roka. „Neočakávali sme to, lebo podľa mňa tam boli aj krajšie práce, no o to viac nás to prekvapilo a potešilo. Teší nás, že porota ocenila našu prácu, ktorá bola naozaj tvrdá. Miestami sa nám ani nedarilo, potrápilo nás to, ale nakoniec možno aj prišiel zaslúžený výsledok,“ povedala Karin Juhaniaková.
Krásne slová žiakov z Považskej: Ich triedna Evka s nomináciou v známej ankete
Tá to považuje za doteraz svoje najväčšie ocenenie, keďže na súťaži boli práce na svetovej úrovni. Obe víťazky sa unisono zhodli, že bez ich majsterky Jozefíny Zaukolcovej by to tak dobre nespravili. „Ďakujeme našej pani majsterke, ktorá nás pripravovala a strávila s nami veľa času. Veď deň pred súťažou s nami bola od siedmej rána do siedmej večer. Naozaj jej patrí veľké poďakovanie, že to s nami vydržala,“ uviedla Veronika Fuková.
Uspeli z ich petit fours pre päť osôb po štyri druhy. „Pripravovali sme sa už cca tri-štyri dni vopred. Ide o minidezerty, ktoré musia mať do 14 gramov. Zostavovali sme to deň pred súťažou,“ ozrejmila Fuková. Tá si pochvaľuje spoluprácu s Karin Juhaniakovou, s ktorou vytvorili na rôznych súťažiach úspešné duo, ktoré cukrárska práca baví. „Preto som išla aj na túto školu, resp. sa hlásim na rôzne súťaže. Chcem robiť, to čo ma baví a takto aj nabrať nové skúsenosti a možnosti. Aby sa ďalej rozvíjal môj potenciál,“ dodala Juhaniaková.
Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia
Foto: ilustračné