Filip Chudý Hádzaná

Viacnásobná porcia potešujúcich správ: Považská, európske zápasy uvidíme doma

Vstup považskobystrických hádzanárov do tohto ročníka európskych súťaží sa blíži. Nastala však dôležitá zmena.

Ilustračný obrázok k článku Viacnásobná porcia potešujúcich správ: Považská, európske zápasy uvidíme doma
11
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Na pôde Európskej hádzanárskej federácie (EHF) vo Viedni sa len minulý týždeň vyžrebovalo 3. kolo novovytvoreného Európskeho pohára. MŠK Považská Bystrica žreb spojil s litovským súperom Granitas-Karys z Kaunasu. Dnes už na stránke EHF svieti informácia potvrdzujúca dohodu oboch klubov, že dvojzápas sa bude hrať v Považskej Bystrici.

Výhodné riešenie

Prvý je naplánovaný na sobotu 19. decembra o 18.00 hod., pričom podľa zápisu bude domácim Granitas-Karys. Odveta bude v nedeľu 20. decembra o 15.00 hod., kedy bude aj oficiálne ako domáci MŠK.

Pre Považskú Bystricu je to výhodné z viacerých hľadísk, nielen tej, že sa zvýšili šance na postup. Nemusíme totiž predohrávať posledný zápas v Slovnaft handball extralige v tomto roku (12. decembra na pôde HK Košice), ktorý je v pôvodnom termíne zápasu v Litve. Nehovoriac o tom, že podľa nariadení tejto pobaltskej krajiny by v prípade pozitívneho testu na koronavírus hrozila tímu dlhšia karanténa za hranicami.

Priame prenosy

Potešia sa aj fanúšikovia hádzanej, ktorým súčasné nariadenia znemožňujú ísť priamo na zápasy. Ak sa už nič nepredvídateľné nestane a nezmení, budú môcť oba zápasy vidieť na obrazovkách športovej televízie Sport TV.

Tá pripravuje počas posledného víkendu pred Vianocami poriadnu nádielku hádzanej, keďže sa budú hrať okrem pohárových súbojov aj rozhodujúce zápasy európskeho šampionátu žien.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM