Filip Chudý Krimi

Výbuch guľovej BOMBY v Považskej Bystrici: Obžalovaný Marek dostal 6 rokov basy!

Známy prípad zo sídliska Stred vrcholí na považskobystrickom súde. Marek má však na rováši viac, nešlo len o výbuch.

Ilustračný obrázok k článku Výbuch guľovej BOMBY v Považskej Bystrici: Obžalovaný Marek dostal 6 rokov basy!
14
Galéria

Jedna z hlavných udalostí roka 2021 v Považskej Bystrici sa odohrala v bytovom dome na sídlisku Stred, ktorým 26. apríla otriasol výbuch. Prípad má dohru na Okresnom súde Považská Bystrica, kde sa v pondelok 10. januára konalo hlavné pojednávanie s rozhodnutím voči obžalovanému Marekovi L.

Väzenie

Súd vyhlásil rozsudok, ktorým obžalovaného uznal za vinného zo spáchania pokračovacieho zločinu vydierania, prečinu nebezpečného vyhrážania, zločinu všeobecného ohrozenia a prečinu ublíženia na zdraví. Informoval o tom hovorca súdov v Trenčianskom kraji Roman Tarabus.

„Obžalovanému uložil okresný súd úhrnný a súhrnný trest odňatia slobody v trvaní 6 rokov so zaradením na výkon trestu do ústavu so stredným stupňom stráženia,“ doplnil.

Liečenie

Vzhľadom na uložený súhrnný trest zároveň súd zrušil výrok o treste z rozsudku Okresného súdu Považská Bystrica zo dňa 19. júla 2021, ktorým bol obžalovanému za prečin výtržníctva uložený trest odňatia slobody nepodmienečne v trvaní osem mesiacov.

Obžalovanému uložil okresný súd aj ochranné ústavné protitoxikomanické liečenie. „Podľa rozsudku je obžalovaný povinný nahradiť škodu poškodeným vo výške: 137,66 eur, 1 770,50 eur a 14 584,02 eur,“ doplnil Tarabus s tým, že po vyhlásení rozsudku obžalovaný a jeho obhajca zahlásili odvolanie, prokurátor sa odvolania vzdal. To znamená, že rozsudok ešte nie je právoplatný.

Samotný výbuch však bol vyvrcholením iných činov, ktoré sa diali počas dní predtým. Aké? Čítajte na ďalšej strane.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM