Filip Chudý Kultúra

Vychádzka do prírody či Terminátor? Možnosti na odreagovanie v Považskej a okolí

Niekto má rád pokoj, iný zas napätie. Možnosti zábavy sú tu však pre každého. Čo sa u nás cez víkend koná?

Ilustračný obrázok k článku Vychádzka do prírody či Terminátor? Možnosti na odreagovanie v Považskej a okolí
Zdroj: TASR

Doktor Spánok

8. novembra o 18:30, kino Mier

Film nadväzuje na príbeh filmu Osvietenie, ktorý popisuje hrôzostrašné udalosti, ku ktorým došlo pred 40 rokmi v hoteli Overlook. Teraz už dospelý Dan Torrance sa usilovne snaží vyrovnať so svojím hrôzostrašným zážitkom z hotela a nájsť pokoj v duši. Všetko sa ale zmení vo chvíli, keď sa stretne s Abrou. Americký horor.

Filmový klub v KC Cooltajner: Každý múr je bránou

8. novembra o 19:00, KC Cooltajner

Pri príležitosti 30. výročia pádu Berlínskeho múru vás KC Cooltajner pozýva na premietanie filmu Každý múr je bránou, ktoré sa uskutoční v piatok v priestoroch kultúrneho centra.

Indie night | Dave Brannigan & Posthype – PB

8. novembra o 20:00, Umelci B2 Klub

Indie-rocková formácia zo Žiliny, je už známa svojimi úspechmi, keď vďaka Rádiu_FM reprezentovala Slovensko na jednom z najväčších hudobných a kultúrnych festivalov v Európe, festivale Sziget. Teraz vystúpi v našom meste.

Kurz kváskovanie – chlieb

9. novembra o 9:00, Pecúreň u Katky a Zuzky

Venovať sa budú výrobe kváskového chleba od A po Z, od vymiesenia cesta až po upečenie hotového voňavého chlebíka.

Hokejbal: Považská Bystrica – Skalica

9. novembra o 13:00, hokejbalové ihrisko

Aj keď považskobystrickí hokejbalisti ešte nie sú v plnej sile, musia bodovať, aby sa bezpečne dostali do play-off. V repríze finále z minulej sezóny ich čaká prestížny duel.

Futbal: Považská Bystrica – Veľké Ludince

9. novembra o 13:30, futbalový štadión

Futbalisti Považskej Bystrice musia v boji o postup vyhrávať. A tri body v rozlúčke s jesennou časťou sú povinnosťou.

Intenzívny seminár

9. a 10. novembra, Amosík – detský klub

Intenzívny seminár hormonálnej jogy pre ženy. V sobotu od 14:00 do 19:00 a v nedeľu od 8:30 do 13:00.

Blízke stretnuti

Ovečka Shaun vo filme: Farmageddon

9. novembra o 16:00, kino Mier

Blízke stretnutie tretieho druhu s najobľúbenejším ovčím stádom v Shaunovom celkom novom filmovom dobrodružstve. Čudesné svetlá nad pokojným mestečkom Mossingham oznamujú príchod záhadného návštevníka zo vzdialenej galaxie… Animovaný film.

Terminátor: Temný osud

9. novembra o 18:30, kino Mier

Dej nadväzuje po 28 rokoch na udalosti z Terminátora 2: Deň zúčtovania, kedy Skynet posiela z budúcnosti nového modifikovaného terminátora z tekutého kovu, aby ukončil život Dani Ramos. Linda Hamilton sa opäť po rokoch stala Sarah Connorovou, ktorú súboje na život a na smrť s dvomi Terminátormi premenili na ultra drsnú hrdinku.

Zamykanie Manínskej úžiny

10. novembra

Klub slovenských turistov Manín bude symbolicky zamykať Manínsku úžinu, čím sa symbolicky ukončí tohtoročnú turistickú sezónu v našom okolí. Stretnutie turistov bude na symbolickom cintoríne v Manínskej úžine. Turistika začne už v ranných hodinách.

Kurz kváskovania – pečivo

10. novembra o 9:00, Pecúreň u Katky a Zuzky

Na kurze sa budú venovať výrobe kváskového pečiva od miesenia cesta až po upečenie hotových výrobkov, rožkov, žemlí, ukážeme si rôzne spôsoby pletenia pleteniek.

Teátro Orlus: Umlčaný potomok*

10. novembra o 16:00, kino Mier

Príbeh plný lásky, šumu listov platana a otvoreného srdca v podaní divadelného združenia Teátro Orlus. Dieťa, čo v stáročnú búrku prichádzalo ťažko na svet. Ten, čo pri prvom zaplakaní zobral matke navždy dych z pier. Dedič, čo moc bohatstva nikdy neokúsil, odvrhnutý syn rodu Erdödy, čo navždy umlčaným potomkom mal byť. Štyri svedectvá, vďaka ktorým ožije v Považskej Bystrici príbeh, ktorý bol pred viac ako 200 rokmi zamknutý bránou storočí. Ten rozpovie scénické predstavenie s názvom Umlčaný potomok.

Ženská na vrchole

10. novembra o 18:30, kino Mier

Trošku svojrázna, nezadaná majiteľka bio kaviarne Helena odchádza na popud svojej tety Ely s osemročným synom Mikulášom stráviť advent v pokoji na horách. Vďaka vlastnej roztržitosti či hre osudu sa však namiesto luxusného hotela ocitá vo vysokohorskej chate Samota, kde horal Richard sprostredkúva adrenalínové športy. Česká komédia so slovenskými hercami.

Potulky severom

Kino Mier

Autorská výstava fotografií manželov Silvie a Michala Strakových z ciest po severských krajinách. Výstava potrvá do 15. novembra a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a cez víkend počas podujatí v kine Mier.

Roman Ripka: Kráľovstvo Manínov

Kino Mier

Výstava horských fotografií, ktorej autorom je považskobystričan Roman Ripka – milovník hôr, skál a lezenia, člen horolezeckého klubu Manín v Považskej Bystrici. Popri lezení sa od roku 2016 venuje aj fotografovaniu. Najradšej fotí panorámy krajiny a zo športovej fotografie lezenie. Výstava potrvá do 25. novembra a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a počas prevádzky PX Centra.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Tip na výlet: Betlehemy z celého Slovenska vystavujú v Tatranskej Lomnici

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM