Aktualizované Rôzne

Vynikajúce správy: Máme prvých vyliečených z považskobystrického regiónu

Kým doteraz rástol prakticky len počet nakazených novým koronavírusom, teraz výrazne stúpol aj počet vyliečených. Tí sú aj z Považskej a okolia.

Ilustračný obrázok k článku Vynikajúce správy: Máme prvých vyliečených z považskobystrického regiónu
Zdroj: TASR

AKTUALIZOVANÉ 14. apríla o 10.55 h: „Máme hláseného ďalšieho vyliečeného, konkrétne štvrtého z okresu Považská Bystrica,“ informovala Renata Beníková z považskobys­trického RÚVZ o počtoch, ktoré sa hýbu.

Na Slovensku sa doteraz podarilo vyliečiť z nového koronavírusu 107 pacientom. „Ide o nárazový skok z toho dôvodu, že regionálne úrady verejného zdravotníctva nahlásili kompletný sumár vyliečených aj z domácich karantén. Ministerstvo zdravotníctva doteraz disponovalo hláseniami v tejto štatistike z nemocníc,“ vysvetlila hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová s tým, že zo 107 vyliečených bolo 31 hospitalizo­vaných, v domácej karanténe sa vyliečilo zatiaľ 76 ľudí.

Počet vyliečených

Oznámilo to MZ SR v pondelok 13. apríla, nebolo však upresnené, odkiaľ sú vyliečení pacienti. Oslovili sme preto Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Považskej Bystrici, ktorý má pôsobnosť na území okresov Považská Bystrica, Púchov a Ilava, či už aj on eviduje vyliečených pacientov na svojom území.

„RÚVZ so sídlom v Považskej Bystrici eviduje 7 vyliečených osôb, 4 z okresu Ilava a 3 z okresu Považská Bystrica,“ povedala regionálna hygienička Renata Beníková.

Situácia v okresoch

Z okresu Považská Bystrica bolo doteraz ohlásených 14 prípadov ochorenia COVID-19. Jedenásť ich bolo v marci a tri počas veľkonočného víkendu. Už štyria sú teda vyliečení.

Čo sa týka nášho regiónu, práve z okresu Ilava prichádzali vôbec prvé správy o nakazených. Doteraz v ňom bolo zaevidovaných 7 prípadov, čiže viac ako polovica z nich je už vyliečená.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Hrdinovia dnešnej doby: Mobilný odber vzoriek v Považskej Bystrici na FOTO
5
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM