Aktualizované Rôzne

Noví nakazení v okrese Považská Bystrica: Muž patrí do rizikovej vekovej skupiny

Po takmer dvoch týždňoch sa rozrástol počet nakazených aj v Považskobystrickom okrese. Ide o tieto prípady.

Ilustračný obrázok k článku Noví nakazení v okrese Považská Bystrica: Muž patrí do rizikovej vekovej skupiny
Zdroj: TASR

Počas soboty (11. 4.) pribudlo na Slovensku 14 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, pričom v laboratóriách otestovali 1580 vzoriek. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky Zuzana Eliášová.

Slovensko tak má 742 pozitívnych pacientov na nový koronavírus. Z 1580 otestovaných vzoriek bolo 1566 negatívnych. Celkovo tak počet negatívnych testov dosiahol na Slovensku počet 26 684.

Muž a žena

Medzi novými prípadmi sa nachádza aj 36-ročná žena z okresu Považská Bystrica, ktorá je však v karanténnom stredisku. A tiež 80-ročný muž z okresu Považská Bystrica. Informovalo o tom MZ SR na svojej stránke.

Mesto Považská Bystrica na svojej facebookovej stránke uviedlo, že podľa informácií Regionálneho úradu verejného zdravotníctva ide o ženu s pozitívnou cestovateľskou anamnézou, ktorá sa po návrate z Rakúska nachádza v karanténnom stredisku. „Druhým pacientom je 80-ročný muž, v súčasnosti hospitalizovaný vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne,“ doplnili.

Prvé aprílové

V našom okrese je tak zaznamenaných po novom 13 prípadov. Prvý bol oznámený 20. marca a druhý 25. marca. Išlo o dvoch mužov. Prvá žena bola ohlásená 26. marca. O deň na to (27. marca) boli ohlásené tri prípady (jeden muž a dve ženy). Doteraz najviac ohlásených prípadov v Považskobys­trickom okrese za jeden deň sme zaznamenali 29. marca, konkrétne štyri (muž, chlapček a dve ženy), pričom tri z nich boli z Považskej Bystrice a jeden z Udiče.

Prvý aprílový deň priniesol informáciu o 53-ročnom mužovi, ten však bol pozitívne testovaný v posledný marcový deň. V marci bolo teda v našom okrese 11 prípadov. Teraz pribudli prvé dva aprílové.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Hrdinovia dnešnej doby: Mobilný odber vzoriek v Považskej Bystrici na FOTO
5
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM