Filip Chudý Rôzne

Výnimočná vianočná myšlienka v Považskej: Spôsob, ako urobiť radosť iným

Vianočná atmosféra sa stupňuje aj v našom meste, čo by mali podporiť aj najbližšie vianočné trhy v našom meste. Kedy sa odohrajú a čo ponúknu?

Ilustračný obrázok k článku Výnimočná vianočná myšlienka v Považskej: Spôsob, ako urobiť radosť iným
Zdroj: TASR

Občianske združenie Zrniečka pre sny pripravilo aj tento rok úspešný projekt Vianočný obdarovací stromček. Ide už o 6.ročník tejto akcie. Počas jej existencie sa rozdali už stovky vianočných darčekov pre deti z rodín v hmotnej núdzi. Združenie úzko spolupracuje hlavne s katolíckou farnosťou a niektorými miestnymi firmami, ktoré projekt podporujú a aktívne sa zúčastňujú prípravy darčekov.

Obdarovacie vianočné stromčeky boli tento rok inštalované na šesť miest v Považskej Bystrici. Nájdete ich v kostole Navštívenia Panny Márie v Považskej Bystrici, kaplnke Sv. Heleny na Rozkvete, na mestskom úrade (pri vchode do mestského zastupiteľstva), v Medeku, Danfosse a Hoteli Podhradie.

Ako urobiť radosť

Ak chcete niektoré dieťa obdarovať, postup je veľmi jednoduchý. Z pripraveného vianočného stromčeka si zoberieme jednu papierovú ozdôbku, na ktorej sú uvedené tieto údaje: číslo (patrí niekomu zo zoznamu detí z rodín, ktoré sú v hmotnej núdzi), krstné meno, vek, pričom niektoré ozdoby majú aj želanie a bližšie informácie o veľkostiach. Podľa týchto základných údajov vyberiete a kúpite užitočný darček podľa uváženia.

„Môže ísť napr. o čiapku, rukavice, šál, tričko, sveter, bundu, knihu, poprípade ak ide o malé dieťa aj malú hračku, všetko podľa vlastného výberu v hodnote cca 15 eur. Potom darček starostlivo zabalíte do vianočného papiera a na vrch nalepíte tú papierovú ozdôbku, čo ste zobrali zo stromčeka, aby sa váš darček dostal podľa zoznamu k obdarovanému na správnu adresu,“ informovalo OZ Zrniečka pre sny na svojej stránke.

To zároveň prosí, aby darčeky boli užitočné, praktické a primerané veku. „Hotový a zabalený darček odovzdajte naspäť do 14. decembra do 12:00, aby sme mohli darčeky s pomocou dobrovoľníkov rozniesť obdarovaným včas, ešte pred Vianocami,“ oboznámilo OZ Zrniečka pre sny s tým, že prosí ľudí, aby termín odovzdania darčekov dodržali.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Ďalšia časť vianočného mestečka: Centrum Považskej je hneď krajšie, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM