Filip Chudý Hádzaná

Zaslúžená odmena pre Považskú: Čo všetko mohli tribúny oslavovať? VIDEO a FOTO

Po dlhšom čase sa hádzanári Považskej Bystrice ocitli na druhom mieste tabuľky. Ale nielen to nás môže tešiť. Aké pozitíva priniesla prvá časť sezóny?

Ilustračný obrázok k článku Zaslúžená odmena pre Považskú: Čo všetko mohli tribúny oslavovať? VIDEO a FOTO
15
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Počas víkendu sa zápasmi 9. kola ukončila prvá polovica základnej časti Slovnaft Handball Extraligy. Po nej môžu byť hádzanári MŠK Považská Bystrica spokojní. Veď v doterajšom priebehu sezóny prehrali len so suverénom ostatných sezón z Prešova, pričom aj pri remízach v Topoľčanoch a Hlohovci boli počas stretnutí bližšie k výhram ako prehrám. Preto sú zaslúžene na druhom mieste tabuľky, ktoré je o to cennejšie, že v doterajšom priebehu sezóny hrali už na pôde každého jedného z pätice klubov, s ktorými tvorili v minulej sezóne elitnú šestku. To znamená, že okrem majstra z Prešova, s ktorým už hrali minulý utorok predohrávku 10. kola, privítajú v odvetnej časti prakticky všetkých papierovo ťažších súperov doma.

Výnimku tvorí zrejme iba prekvapenie sezóny, ktorým je druhé mužstvo prešovského Tatrana, nováčika na extraligovej scéne. No ten má vo svojom kádri veľa talentovaných hráčov doplnených o zvučné mená, pričom viacerí jeho hádzanári chodia hrávať za áčko medzinárodné zápasy. Prešovskú rezervu sme hostili doma už túto sobotu, pričom to bol súboj neporazených tímov, ak si odmyslíme zápasy s úradujúcim majstrom. V priamom súboji o druhé miesto sme vyhrali vysoko 35:26. Výsledok je o to pozoruhodnejší, že aspoň toľko gólov v domácom prostredí nedali Považskobystričania nikomu od 26. septembra 2015 (výhra nad Pezinkom 42:25), ak si odmyslíme súboje s outsidermi, potom takú domácu kanonádu nevidela naša športová hala od 21. marca 2015 (výhra nad Novými Zámkami 35:22). Dobrý výkon celého tímu, ktorý podporili zákroky všetkých troch brankárov, ocenili aj fanúšikovia dlhým aplauzom a „bystrickými“ vlnami.

„Bol to pre nás štvrtý ťažký zápas za 11 dní, do toho sa pridali nejaké zdravotné komplikácie hráčov po utorku, čo sa prejavilo na tréningoch. Išli sme preto do stretnutia s rešpektom. Bol to kvalitný duel aj pre divákov, keďže aj Prešov chcel hrať hádzanú. Niektorí chalani išli cez bolesť, zabojovali sme a zaslúžene sme vyhrali, s čím som spokojný,“ povedal považskobystrický tréner Václav Straka.

Podľa jeho slov začínali po reprezentačnej prestávke akoby od nuly, pričom výkonnosť tímu stále rastie. „Aj v Šali sme hrali dobre, teraz opäť, pričom verím, že sme na ceste hore, aby sme sa dostali do dobrej hernej formy. Čo sa týka prvej časti základnej časti, výsledkovo sme s ňou nadmieru spokojní, veď doniesli sme body z ihrísk súperov a doma okrem prešovského áčka sme nezaváhali. No herne chceme stále napredovať,“ vyjadril sa tréner MŠK s tým, že teraz majú približne desať dní prípravy na európsky pohár, čo je aktuálna priorita. Dovtedy by si hráči mohli vyliečiť aj menšie zranenia. Týka sa to hlavne Stanislava Pupíka, ktorý v sobotu ako jediný preventívne sedel celý duel len na lavičke.

Podľa Petra Tumidalského netreba preceňovať, že celému tímu tento domáci zápas strelecky vyšiel tak, ako už vyše dva roky nie, keďže súperovi mladší hráči radšej behajú dopredu ako dozadu. „Potvrdil sa chýr, že ide mužstvo s mladými, behavými a šikovnými hráčmi. To nám prvých 15 minút aj robilo problémy s nedorozumeniami v obrane, ale cez oddychový čas a polčasovú prestávku sme si chyby vysvetlili a už to išlo. Máme dva body, takže sme spokojní. Dôležité je to, že my sme si uhájili s nimi body, ktoré napr. Šaľa aj iní naši súperi stratili,“ konštatoval kapitán tímu.

Oslavné skandovanie Považskobystričanov: Odmena za dobrý výkon a posun v tabuľke
1
Galéria

Hostí dirigoval na ihrisku hrajúci tréner Alexander Radčenko, podľa ktorého slov hrali po zmene strán horšie ako v prvom polčase, keď neubránili našu druhú vlnu a protiútoky. „Považská Bystrica potvrdila, že stále hrá naplno a ide po víťazstve, pričom aj zaslúžene vyhrala. O jej kvalite hovorí to, že ako jediná v sezóne nášmu áčku nepodľahla vysokým rozdielom. Má dobre poskladané mužstvo a kvalitu v obrane aj útoku,“ dodal.

Považskobystričania nedali Prešovčanom šancu: Zábery z príťažlivého zápasu
15
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považská posunula úspešnú sériu na osem rokov: Veľkou motiváciou je Európa! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM