Filip Chudý Hádzaná

Zlatá stredná cesta: Považskobystričanov čaká v pohárovej Európe skúsený súper

Žreb Európskeho pohára mužov postavil hádzanárom Považskej Bystrice do cesty po roku opäť litovskú prekážku.

Ilustračný obrázok k článku Zlatá stredná cesta: Považskobystričanov čaká v pohárovej Európe skúsený súper
7
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Vo Viedni sa v utorok konalo žrebovanie európskych hádzanárskych súťaží. V osudí bola aj MŠK Považská Bystrica, ktorá bude účinkovať v Európskom pohári. Spomedzi všetkých 74 prihlásených klubov bola nasadená ako číslo 13, čo znamená, že začne až v druhom kole.

Bronzový klub

Súperom Považskobystričanov bude bronzové mužstvo litovskej ligy HC Dragunas Klaipeda.

Zopakovala sa tak situácia z minulej sezóny, keď tiež na úvod dostali súpera z Litvy. Rozdiel bol ale v tom, že vtedy začínali až v treťom kole. Oba súboje s Granitas-Karys Kaunas sa hrali po dohode klubov v Považskej Bystrici, pričom po výsledkoch 28:28 a 25:22 postúpilo MŠK.

Zaujímavosťou je to, že v základnej časti litovskej súťaže získala Klaipeda 20 a Kaunas 18 bodov. V play-off sa stretli v sérii o tretie miesto, ktorú vyhrala Klaipeda 2:1 na zápasy (34:26, 26:28, 34:28).

Športové správy

Hlas trénera

Prvé stretnutie je naplánované na október (16.-17. 10.) v Litve, odveta má byť o týždeň neskôr na Považí. Klaipeda je 150-tisícové prístavné mesto pri Baltskom mori, vzdialené po ceste od nás viac ako 1 100 kilometrov.

Klub HC Dragunas hráva európske súťaže pravidelne, toto bude preň už jubilejná 20. pohárová sezóna a dokonca 12. v rade. Naposledy však vyradil aspoň jedného súpera v sezóne 2013/14.

„V prvom rade sme radi, že sa stretneme s tímom, s ktorým sme doteraz nemali tú česť. Bude to pre nás nová skúsenosť. Keďže možností bolo veľa, potenciálneho súpera sme pred žrebom neriešili. To, že je opäť z Litvy, berieme ako fakt. Jednoducho, tak to vyšlo. Tento súper je pre nás taká zlatá stredná cesta. Určite je lepšie, že nemusíme čakať na postupujúceho z 1. kola a už teraz vieme, kto nás čaká,“ povedal pre slovakhandball.sk kouč MŠK Václav Straka.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM