Filip Chudý Rôzne

ZOZNAM: Väčšina škôl a škôlok v obciach Považskobystrického okresu je otvorená

Kým v Považskej Bystrici nechali školy zatvorené, okolité obce sa mestom neinšpirovali, ale svoje školské zariadenia otvorili. Ktoré?

Ilustračný obrázok k článku ZOZNAM: Väčšina škôl a škôlok v obciach Považskobystrického okresu je otvorená
40
Galéria

Ako sme už informovali, základné a materské školy v Považskej Bystrici zriadené mestom sú od pondelka 1. marca zatvorené. Týka sa to aj súkromnej školy DSA na Rozkvete, cirkevnej ZŠ sv. Augustína, spojenej školy internátnej a tiež župných stredných škôl. Otvorené sú len zariadenia pre kritickú infraštruktúru.

Väčšina je otvorená

Nie všade v okrese je to však rovnako. Urobili sme totiž počas prvého marcového dňa prieskum, v ktorom sme zisťovali, ako je to so školskými zariadeniami v obciach nášho okresu. Informácie pochádzajú z webových stránok škôl, prípadne sme kontaktovali priamo zariadenia alebo obecné úrady.

Drvivá väčšina základných a materských škôl v obciach Považskobystrického okresu je otvorená. Prehľad si môžete pozrieť nižšie v tabuľke.

Možné zmeny

V prípade ZŠ ide o prvý stupeň, kde sa vyučuje prezenčne, ostatné ročníky majú dištančnú formu vyučovania. Vo väčšine prípadov fungujú aj školské kluby detí (ŠKD). Školy zároveň prijali prísnejšie opatrenia. Treba však upozorniť, že situácia je k pondelku 1. marca a v nasledujúcich dňoch sa môže zmeniť, na čo upozorňujú aj viaceré zariadenia. Napríklad ZŠ s MŠ v Papradne na svojej stránke najprv avizovala, že otvoria školu aj škôlku, ale neskôr informovali, že škôlka bude zatvorená.

ZŠ v Dolnej Marikovej neotvorila prvý ročník a ani ŠKD, keďže sa tam počas víkendu vyskytla pozitivita. „Konzultovali sme to s hygienikmi, ktorí nám odporučili nechať daných žiakov doma, ale zároveň môžeme pokračovať v prezenčnej výučbe v ostatných ročníkov prvého stupňa, čo sme uvítali,“ povedala riaditeľka Ivana Markovičová.

Prehľad škôl a škôlok

Obec Materská škola Základná škola
Brvnište        Otvorené Otvorené
Dolná Mariková   Otvorené Otvorené (2. až 4. ročník)
Dolný Lieskov     Zatvorené
Domaniža      Otvorené v obmedzenom režime Zatvorené
Hatné      Otvorené v obmedzenom režime
Horný Lieskov Otvorené
Jasenica   Otvorené Otvorené
Papradno           Zatvorené Otvorené
Plevník – Drienové  Otvorené Otvorené
Prečín       Otvorené Otvorené
Pružina  Otvorené Otvorené
Slopná Otvorené
Stupné Otvorené
Sverepec Otvorené Otvorené
Udiča Otvorené Otvorené (1. až 3. ročník)

Poznámka: V obmedzenom režime sú tie, ktoré sú v prevádzke len pre deti rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre (zdravotníci, záchranári, členovia PZ …) a pre rodičov detí, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať prácu z domu (na základe potvrdenia zamestnávateľa).

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM