Rôzne

Betlehemské svetlo na hornej Nitre: MIESTA, kde si možno ísť odpáliť z plamienka

Skauti aj tento rok priniesli Betlehemské svetlo i na hornú Nitru. Ak máte záujem, pozrite si, kde a kedy ho možno získať.

Ilustračný obrázok k článku Betlehemské svetlo na hornej Nitre: MIESTA, kde si možno ísť odpáliť z plamienka
6
Galéria
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Plamienok zapálený v Bazilike Narodenia Pána priniesli skauti na hornú Nitru aj tento rok. Horí už pri šiestich kostoloch v Prievidzi a Bojniciach a na Štedrý deň ho budú skauti jednu hodinu rozdávať na desiatich tradičných stanovištiach v oboch mestách. Informoval o tom vodca 14. zboru Prievidza Alojz Vlčko.

Opatrenia

„Cieľom skautov a skautiek je aj napriek ťažkej dobe odovzdať plamienok z Betlehema čo najväčšiemu počtu ľudí. Keďže je stále vyhlásený núdzový stav, budú pri tom dbať na dodržanie platných opatrení," uviedol Vlčko.

Záujemcov preto skauti podľa neho žiadajú najmä o to, aby sa pri odpaľovaní plamienka vyhli zhromažďovaniu vo väčšom počte ako šesť osôb a aby nosili rúško alebo respirátor.

Správy z hornej Nitry

Miesta na odpálenie

Od stredy (22. 12.) do 24. decembra bude horieť Betlehemské svetlo pri šiestich kostoloch v Prievidzi a Bojniciach, kde bude dostupné nepretržite pre všetkých záujemcov. Na Štedrý deň medzi 13.00 a 14.00 h budú skauti rozdávať Betlehemské svetlo aj na desiatich tradičných stanovištiach v Prievidzi a Bojniciach. Takisto ho prinesú do kostolov na vigílne sväté omše.

Odpáliť si z plamienka na Štedrý deň budú môcť ľudia v Prievidzi na Dlhej ulici pri potravinách, Námestí slobody pri Trojičnom stĺpe, na sídliskách Žabník na Ulici stavbárov, Necpaly na Veľkonecpalskej ulici, Kopanice na Ulici K. Novackého, Píly pri hoteli Magura a Zapotôčky pri potravinách na Ulici Ľ. Ondrejova. V Bojniciach budú skauti pri lekárni Notre Dame na sídlisku Lúčky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Prievidze a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM