Rôzne

Bojničania majú obavy, že SPADNE na nich cesta: Takáto je reakcia mesta

Už včera bolo neskoro, tvrdia dotknutí obyvatelia. Mesto Bojnice chce zrekonštruovať Lesnú ulicu, reaguje tak na apel.

Ilustračný obrázok k článku Bojničania majú obavy, že SPADNE na nich cesta: Takáto je reakcia mesta
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Samospráva Bojníc plánuje zabezpečiť rekonštrukciu časti komunikácie na Lesnej ulici. Reagovala tak na apel obyvateľov, ktorí sa s požiadavkou opravy opätovne po čase obrátili na mesto na poslednom rokovaní mestského zastupiteľstva (MsZ) koncom februára. Problém radnica podľa tvrdenia viceprimátora Jozefa Hatvanyiho rieši dlhodobo.

Havarijný stav

„Lesná ulica je v havarijnom stave. Od momentu, keď sme na to upozornili, sa jej stav iba zhoršuje. Vznikli tam nové praskliny na ceste. Vykonal sa tam geologický prieskum a v jeho mieste sa stav ešte zhoršil," povedal obyvateľ Lesnej ulice Miroslav Fabíni.

Obyvatelia hornej, a najmä dolnej časti majú podľa neho veľkú obavu, že horná časť komunikácie na ich príbytky spadne.

S požiadavkou na rekonštrukciu ulice sa obyvatelia obrátili už dávnejšie, petíciu spísali pred dvomi alebo tromi rokmi, pripomenul Fabíni.

Mohlo by vás zaujímať

Už včera bolo neskoro

„Tento problém dlhodobo riešime. Poslanecký zbor sa dohodol, že uvoľníme nejaké finančné prostriedky a zabezpečíme sanáciu cesty. Bude sa robiť len najhorší úsek, lebo mesto má v rozpočte na rekonštrukcie vyčlenených 200 000 eur a ide o malú sumu peňazí," ozrejmil Hatvanyi.

„Už včera bolo neskoro. Riešili sme tam i prípad, keď sa tam zošmykol traktor technických služieb a musel sa vyťahovať. Bolo to pred štyrmi alebo piatimi rokmi a odvtedy sa stav cesty len zhoršuje," reagoval Fabíni.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z hornej Nitry

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM