Samospráva Komunálne voľby

Bojnice a Nováky povedú noví primátori: Handlovčania k zmene nepristúpili

Voľby na hornej Nitre priniesli aj mená nových primátorov. Takto to dopadlo v troch mestách.

Ilustračný obrázok k článku Bojnice a Nováky povedú noví primátori: Handlovčania k zmene nepristúpili
Zdroj: Dnes24.sk

Menšie hornonitrianske mestá Bojnice a Nováky povedú nasledujúce štyri roky noví primátori. Naopak, k zmene na primátorskej stoličke nedôjde v Handlovej. Vyplýva to z oficiálnych výsledkov sobotných (29. 10.) volieb do orgánov samosprávy obcí, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR.

Handlová

Handlovú naďalej povedie Silvia Grúberová (nezávislá). Vo voľbách dostala od Handlovčanov 1333 hlasov, čo bolo 30,12 percenta.

O opätovné zvolenie sa uchádzala ako jedna z ôsmich kandidátov na post primátora. Účasť v komunálnych voľbách v meste dosiahla 33,16 percenta.

Mohlo by vás zaujímať

Bojnice

Primátorom Bojníc sa stane veterinárny lekár Ladislav Smatana (nezávislý).

Vo voľbách ho podporilo 1704 Bojničanov, čo predstavuje 68,29 percenta všetkých platných hlasov. Smatana vystrieda na primátorskej stoličke Františka Táma (Smer-SD, SNS), ktorý sa v týchto voľbách už rozhodol nekandidovať. Volebná účasť v kúpeľnom meste dosiahla 59,63 percenta.

Nováky

Novým primátorom mesta Nováky bude štátny zamestnanec Branislav Adamec. Vo voľbách získal 887 platných hlasov, čo predstavuje 46,07 percenta.

Adamec, ktorý pôsobí aj ako mestský poslanec, vystrieda na poste Dušana Šimku (nezávislý), ktorý s prestávkou jedného volebného obdobia viedol mesto od roku 1990 a skončil vo voľbách ako tretí v poradí s 346 hlasmi. Volebná účasť v Novákoch dosiahla 55,44 percenta.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM