Rôzne

Parkovisko pri stanici v Prievidzi možno využívať: Dĺžka státia je ale obmedzená

Práce sa skončili. Parkovisko v predstaničnom priestore v Prievidzi skolaudovali. Verejnosť ho tak už môže využívať.

Ilustračný obrázok k článku Parkovisko pri stanici v Prievidzi možno využívať: Dĺžka státia je ale obmedzená
Zdroj: Mesto Prievidza

Parkovisko v predstaničnom priestore v Prievidzi skolaudovali. Verejnosť ho tak už môže využívať. Slúžiť bude najmä na dovezenie a vyzdvihnutie cestujúcich, ktorí prichádzajú do mesta vlakom či autobusom. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

Kiss and Ride

Parkovisko vybudovala samospráva v súlade s výzvou Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) ako parkovisko typu Kiss and Ride, ktoré predstavuje systém bezpečného prestupu spolucestujúcich z osobného automobilu na prostriedky verejnej osobnej dopravy v blízkosti prestupných uzlov.

„Dĺžka státia je preto vymedzená doplnkovou dopravnou značkou na 30 minút, s použitím parkovacích hodín, čo stačí na nástup, výstup a rozlúčku, aj v prípade čakania, ak iný spoj mešká," ozrejmil Ďureje.

Správy z hornej Nitry

Kapacita parkoviska

Výstavba záchytného parkoviska si vyžiadala čiastočnú demontáž koľaje číslo deväť, sanáciu pôvodných plôch napojených na Staničnú ulicu a stavebnú úpravu parkovacích plôch Železníc SR (ŽSR). „Kapacita parkovacích plôch sa rozšírila na 66 stojísk pre cestujúcu verejnosť, z toho tri sú určené pre zdravotne ťažko postihnutých. Súčasne pribudlo 14 stojísk pre zamestnancov ŽSR a prístupový chodník smerujúci od parkoviska k železničnej stanici," pripomenul hovorca mesta.

Náklady na vybudovanie parkoviska predstavujú sumu 349 360 eur. Mesto získalo na tento účel nenávratný finančný príspevok z IROP vo výške 323 908 eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto to tam vyzerá.

FOTO: Parkovisko v predstaničnom priestore v Prievidzi skolaudovali
2
Galéria
Zdroj: Mesto Prievidza

Správy z Prievidze a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM