Rôzne

Počas dažďov by už vedrá na zem dávať nemali: Oprava strechy v Handlovej

Dom kultúry v Handlovej dostane nový strešný plášť. Havarijná situácia je najmä v Centre voľného času.

Ilustračný obrázok k článku Počas dažďov by už vedrá na zem dávať nemali: Oprava strechy v Handlovej
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Handlovský dom kultúry dostane nový strešný plášť. Práce za viac ako 70 000 eur by mali vyriešiť havarijný stav strechy, ktorá spôsobovala problémy v interiéri najmä počas dažďov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Pršalo dovnútra

Havarijná situácia je najmä v Centre voľného času. „Strop na chodbe je vlhký a počas dažďov nám do priestorov doslova pršalo. Museli sme podkladať vedrá,“ opísala riaditeľka Centra voľného času Gabriela Grígerová. Provizórna oprava strechy nad CVČ podľa nej vytrvalému októbrovému dažďu neodolala a priesaky vznikli aj na ďalších miestach. Kritický stav strešného plášťa potvrdila i riaditeľka domu kultúry Jarmila Žišková, ktorá je podľa svojich slov rada, že rekonštrukcia strechy bude tentoraz komplexná.

Zmluvu na rekonštrukciu strechy uzavrelo mesto so spoločnosťou IZONES. „Strechu zateplia tepelnoizolačnými doskami z penového polystyrénu, ktoré sú určené na zateplenie plochých striech. Vonkajšiu vrstvu bude tvoriť hydroizolačná fólia na báze mäkčeného PVC, ktorá odoláva UV žiareniu a môže byť vystavená priamym atmosférickým vplyvom,“ priblížila Paulínyová.

Práce v sále

Práce by mala firma podľa nej vykonať do 42 pracovných dní, dohodnutá cena za rekonštrukciu strechy je 71 320 eur.

Pôvodne sa mali tento rok vymieňať v sále domu kultúry sedačky, projekt podporil dotáciou i Audiovizuálny fond. „Spolufinancovanie je v návrhu rozpočtu mesta pre rok 2021 a dúfam, že ho budeme môcť realizovať a konečne sálu vymaľovať a inštalovať nové, pohodlné sedačky," dodala Žišková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM