Rôzne

Premiéra charitatívneho kalendára: Reakcia z Prievidze na situáciu v spoločnosti

Na svete je nový kalendár. Vydala ho nezisková organizácia Spokojnosť, pričom nabáda k spolupatričnosti.

Ilustračný obrázok k článku Premiéra charitatívneho kalendára: Reakcia z Prievidze na situáciu v spoločnosti
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Nezisková organizácia Spokojnosť – centrum sociálnych služieb po prvý raz vytvorila charitatívny kalendár. Dielo organizácie, ktorá sa v Prievidzi stará i o marginalizované komunity, má byť odozvou na situáciu v spoločnosti a nabáda k spolupatričnosti a prijatiu inakosti.

„V čase existenčnej, morálnej a hodnotovej krízy nepochybne potrebujeme príklady dobrej praxe, svetlonosov na ceste zmeny, ktorí zažínajú nádej a osvetľujú srdcia, pomáhajú bezmocným a nachádzajú stratených. Rozhodli sme sa preto vytvoriť náš autorský kalendár, ktorý bude ľudí sprevádzať celým rokom 2021 pozitívnym odkazom spolupatričnosti a prijatia inakosti, ktorá nás spája, nie rozdeľuje,“ uviedla štatutárna zástupkyňa Spokojnosti Monika Dessuet.

Spokojnosť pôsobí na hornej Nitre a v Prievidzi už 13 rokov. Pomáha sociálne vylúčeným skupinám obyvateľov a marginalizovanej rómskej komunite s cieľom zlepšenia ich nepriaznivej sociálnej situácie, inklúzie a dosiahnutia pozitívnej zmeny. Súčasťou poslania organizácie je podpora najmä v oblasti základných práv a slobôd minoritných skupín, presadzovanie rovnosti príležitostí a predchádzanie diskriminácii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Prievidze

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM