Rôzne

Smutné zistenie: Okres Prievidza patrí medzi najviac zasiahnuté na Slovensku

Na Slovensku pribudlo sedem prípadov ochorenia COVID-19. Je medzi nimi ďalší z nášho okresu. Aké sú čísla?

Ilustračný obrázok k článku Smutné zistenie: Okres Prievidza patrí medzi najviac zasiahnuté na Slovensku
Zdroj: TASR

Počas utorka (28. 4.) pribudlo na Slovensku sedem prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo tak Slovensko eviduje 1391 prípadov. Ochoreniu COVID-19 podľahli ďalší dvaja pacienti, čiže sa u nás eviduje 22 úmrtí zapríčinených novým koronavírusom. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na sociálnej sieti.

Vykonaných bolo doposiaľ celkovo 81 338 testov, len počas utorka sa ich spravilo 5472. Celkovo sa z ochorenia COVID-19 vyliečilo už 484 ľudí, z toho za utorok zaznamenali 61 takýchto prípadov. Hospitalizovaných je 180 osôb, z toho v 53 prípadoch ide o ľudí s potvrdeným ochorením COVID-19. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je osem pacientov a na pľúcnej ventilácii nie je žiaden pacient.

Medzi novými prípadmi je aj jeden z okresu Prievidza. Ten má tak už 77 prípadov, čo je štvrtý najvyšší počet v rámci slovenských okresov (po Bratislave, Pezinku a Spišskej Novej Vsi). Navyše je to takmer presne polovica zo všetkých prípadov v Trenčianskom kra­ji.

V ňom sa doteraz vyskytlo 155 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. Podľa okresov sú čísla nasledovné: 77 z okresu Prievidza, 24 z okresu Trenčín, 14 z okresu Považská Bystrica, 13 z okresu Partizánske, 10 z okresu Ilava, 6 z okresu Nové Mesto nad Váhom, 6 z okresu Bánovce nad Bebravou, 4 z okresu Púchov a 1 z okresu Myjava.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM