Aktualizované KAW Krimi

V Bani Nováky došlo k výbuchu: Na mieste sú ZRANENÍ

Na miesto smerujú všetky záchranné zložky. Viacerí zranení sú v kritickom stave.

Ilustračný obrázok k článku V Bani Nováky došlo k výbuchu: Na mieste sú ZRANENÍ
Zdroj: Dnes24.sk

AKTUALIZÁCIA: Následkom mimoriadnej udalosti v Bani Nováky utrpelo zranenia osem ľudí, štyria sú v kritickom stave.

Osem zranených, ktorí utrpeli popáleniny, si vyžiadala mimoriadna udalosť, ku ktorej došlo v stredu o 16.30 h na stenovom porube v bani v Novákoch. Na mieste došlo pravdepodobne k zapáleniu a vyhoreniu banského plynu – metánu. TASR o tom informovala tlačová hovorkyňa Hornonitrianskych baní Prievidza (HBP) Adriana Siváková.

Na miesto okamžite smerovali všetky záchranné zložky.

Zranení

Na mieste je osem zranených, z toho štyria ťažko – sú v kritickom stave.

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Alena Krčová pre TASR potvrdila, že krátko po 17.00 h prijali informáciu o tom, že v bani vybuchol plyn a na mieste sa nachádza väčší počet zranených.

Záchranná akcia pod zemou bola v réžii Banskej záchrannej služby, zranených na povrchu prevzali záchranári. Aktuálne posádky ošetrujú päť ťažko zranených a jedného ľahšie zraneného a pripravujú ich na prevoz do nemocníc alebo na špecializované pracoviská,“ spresnila Krčová.

Na miesto smerujú štyri posádky leteckých záchranárov z Nitry, Banskej Bystrice, Trenčína a Žiliny, potvrdila pre TASR za Vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu ATE Zuzana Turočeková.

Polícia neskôr na sociálnej sieti informovala, že v podzemí došlo pravdepodobne k vyhoreniu metánu, pričom na mieste hlásili viacero zranených osôb. „Bližšie informácie poskytneme, až keď nám to situácia na mieste udalosti dovolí,“ doplnila polícia.

Správu budeme aktualizovať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM