Rôzne

V Handlovej pokračujú dopravné zmeny: Pribúdajú viaceré zákazy

Vodiči si musia zvyknúť. Radnica v Handlovej pokračuje v zmenách v doprave na území mesta.

Ilustračný obrázok k článku V Handlovej pokračujú dopravné zmeny: Pribúdajú viaceré zákazy
Zdroj: TASR/AP

Handlovská radnica pokračuje v zmenách v doprave na území mesta. Na viacerých miestach osadí nové dopravné značky. Opatreniami sleduje najmä zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky, informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Vydali povolenia

Vytvorenie parkovacieho miesta pri vjazde do pešej zóny na Námestí baníkov samospráva avizovala už vlani v októbri. Zámerom mesta je čo najviac obmedziť prístup áut na pešiu zónu. „Povolenie na vjazd do pešej zóny má vydaných už 131 áut a tento počet už nechceme zvyšovať. Žiadostí o vjazd do pešej zóny však stále pribúdalo, preto sme prišli s týmto riešením,“ uviedol referent dopravy Mestského úradu v Handlovej Ivan Kartáč.

Parkovacie miesto budú môcť podľa neho využiť vodiči zásobovania, kuriéri i ďalšie vozidlá, do pešej zóny už vozidlom vojsť nesmú. Zamestnanci mesta už osadili značku pred vjazdom do pešej zóny, na jar tam pribudne i vodorovné dopravné značenie.

Komplikovaný úsek

Na Mostnej ulici mesto posunie dopravnú značku obytná zóna až za rodinné domy a na ceste pred domami osadí z oboch strán dopravné značky zákaz zastavenia. „Je to dopravne komplikovaný úsek, ktorý musíme spriehľadniť, obytnú zónu však zachováme,“ podotkol Kartáč.

Pri garážach na Lipovej ulici podľa neho pribudne značka zákaz zastavenia, jej osadenie si vyžiadali majitelia garáží, ktorí sa so svojimi autami nevedeli dostať do garáže alebo z nej. Dopravné značky zákaz zastavenia pribudnú z dôvodu zvýšenia bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke aj na ulici Československej armády. Nová dopravná značka daj prednosť v jazde pribudla pri napojení vedľajšej cesty na ulicu Morovnianska cesta pri hostinci.

Obmedzenia pri škôlke

Pri vjazde do Materskej školy na ulici SNP doplnia zamestnanci mesta dodatkovú tabuľu s textom vjazd povolený len s povolením materskej školy, ktorá doplní značku zákaz vjazdu.

Do areálu školy teda budú smieť vojsť iba vozidlá s vydaním povolenia riaditeľky školy vo forme kartičky, ktorá musí byť vo vozidle umiestnená na viditeľnom mieste pre prípad kontroly. Podobné obmedzenie už platí pri vjazde do všetkých areálov základných škôl.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Handlovej

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM