Rôzne

V Nitrianskom Pravne pomáha aj starosta: Obec sa stretla i s komplikáciami, FOTO

Testovanie obyvateľov na nový koronavírus v Nitrianskom Pravne je plynulé, v tíme pomáha i starosta.

Ilustračný obrázok k článku V Nitrianskom Pravne pomáha aj starosta: Obec sa stretla i s komplikáciami, FOTO
Zdroj: TASR/Alexandra Moštková

Obec Nitrianske Pravno (okres Prievidza) zriadila dve odberné miesta, testovanie obyvateľov na nový koronavírus bolo v sobotu dopoludnia plynulé. V jednom z odberných tímov pomáha i starosta Andrej Richter.

Už od rána

„V Nitrianskom Pravne máme dve odberné miesta na Turčianskej ulici v obecných priestoroch vo veľkých halách, ktoré sú prázdne a sú na to vhodné. Na každom z nich je predpísaný počet pracovníkov, zdravotníkov, dobrovoľníkov, administrátorov, podarilo sa nám tak zabezpečiť plné obsadenie odberových miest," načrtol starosta.

Na testovanie podľa neho začali chodiť ľudia od 7.00 hod., testovanie je plynulé, v radoch dlho nečakajú a vychádza to približne tak, že každý z ľudí je vybavený do necelej hodiny i s výsledkom tes­tu.

Komplikácie

Obec sa stretla i s komplikáciami. „Zaznamenali sme skreslené informácie o dostatku zdravotníkov. Niektoré mená sa omylom dostali medzi zdravotníkov, pričom išlo o administratívnych pracovníkov a opačne. To sa podarilo ešte v piatok (30. 10.) popoludní vyriešiť, v piatok boli zdravotníci i administratívny personál otestovaní. Zo strany ľudí nemáme žiadne problémy,“ priblížil Richter.

Okolité obce mali problém so zabezpečením zdravotníckeho personálu, podľa starostu je tak možné, že sa do Nitrianskeho Pravna, ktoré je spádovou obcou, prídu dať testovať i obyvatelia z okolia. „Našich obyvateľov sme rozdelili do jednotlivých skupín presne podľa ulíc, snažili sme sa na primeraný počet hodín dať rovnaké množstvo ľudí,“ dodal starosta.

Testovanie na nový koronavírus podstupujú v sobotu i klienti miestneho Centra sociálnych služieb Bôrik. Certifikáty a testy dostali od obce, testy tam absolvujú i rodinní príslušníci zamestnancov, ktorí s nimi žijú v jednej domácnosti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Takto to vyzerá v obci.

OBRAZOM: Testovanie v okrese Prievidza
15
Galéria
Zdroj: TASR/Alexandra Moštková
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM