Rôzne

Vianočné trhy v Prievidzi: Z Námestia slobody ich presunuli do on-line priestoru

Nedá sa ísť von, ale o čiastočnú atmosféru vianočných trhov prísť nemusíte. Výrobky si kúpiť môžete.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v Prievidzi: Z Námestia slobody ich presunuli do on-line priestoru
Zdroj: Mesto Prievidza

Mesto Prievidza presunulo pre pandémiu zrušené vianočné trhy do on-line priestoru. Spustilo novú doménu, kde združuje remeselníkov, ktorí mali pôvodne predávať svoje výrobky na Námestí slobody. Informovala o tom referentka pre komunikáciu z mestského úradu Diana Dušeková.

Myšlienka poslankyne

Za myšlienkou stojí poslankyňa Natália Svítková, ktorá v spolupráci s prievidzským študentom vysokej školy Radovanom Hubom vymyslela interaktívny spôsob, ako môžu ľudia podporiť lokálnych remeselníkov a umelcov nákupom ich tovaru.

Na internetovej stránke trhyvprievidzi.sk je predstavených viacero remeselníkov a umelcov s tradičným tovarom s uvedením kontaktu, prostredníctvom ktorého si môžu záujemcovia zakúpiť rôzne vlastnoručne robené výrobky.

Správy z hornej Nitry

Macháčková o trhoch

„Veľmi sa tejto myšlienke teším. Aj my ako predstavitelia samosprávy sme boli veľmi smutní, že sa tradičné trhy na námestí nemohli uskutočniť. Svojou atmosférou dotvárali vianočnú náladu, boli miestom stretávania sa priateľov a blízkych," spomenula primátorka Katarína Macháčková.

Týmto krokom chce samospráva podľa nej aspoň trochu pomôcť aj remeselníkom, ktorí sú protipandemickými opatreniami zasiahnutí a nemali možnosť predávať svoje výrobky na trhoch počas roka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Prievidze a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM