Katarína Vlčková Iné športy

Zakončenie sezóny na Austrian junior open: Majsterka Európy z Prievidze zvalcovala svoje súperky

V Salzburgu sa konalo jedno z najväčších podujatí karate mládeže v Európe. Austrian junior open privítalo 1 200 pretekárov z 21 krajín a nechýbali ani naše pretekárky.

Ilustračný obrázok k článku Zakončenie sezóny na Austrian junior open: Majsterka Európy z Prievidze zvalcovala svoje súperky
Zdroj: Dnes24.sk

Uplynulý víkend v Rakúsku zabojovali aj kadetky z prievidzskej Športovej školy karate pri Centre voľného času v zložení Ema Brázdová, Ľudmila Bačíková a Nikoleta Merašická.

V skorých ranných hodinách súťaž odštartovali kategórie jednotlivcov. V kata kadetiek sa prezentovalo 37 pretekárok, ktoré súťažili na 4 tatami.

Nikoleta Merašická nastúpila hneď v prvom zápase proti Talianke Rachel Simeoni. „Červená išla Talianka, ktorá zvolila najvyššiu obtiažnosť cvičeného kata. Spravila však niekoľko závažných chýb. Počítala som, že Nikoleta zvíťazí 5:0. Aj keď zvolila nižšiu obtiažnosť, išla dynamicky a bez chyby. Na moje počudovanie výsledok skončil v neprospech našej pretekárky 3:2," hovorí o prekvapivom výsledku zápasu trénerka Dušana Čierna.

Zlatý koniec sezóny pre Brázdovú

„Všetky súperky som porazila výsledkom 5:0. Najprv Elenu Ercolin z Talianska, ďalej Ovcar Paulu zo Švajčiarska. V treťom kole Lauru Versching z Rakúska. O víťazstvo na tatami som šla S Patríciou Bachledovou, ktorá kedysi pretekala za Slovensko. O postup do finále som išla s najlepšou Rakúšankou Kristin Wieninger. Vo finále ma čakala premožiteľka Bačíkovej, Ilaria Paleoti z Talianska. Po tom, ako som ráno videla súperky a pavúky, myslela som si, že pôjdem o postup do finále s Nikoletou a do finále s Ľudmilou. Nika však nečakane prehrala v prvom kole a Ľudmila po chybe prehrala s Taliankou," hovorí o ďalšom svojom úspechu úradujúca majsterka Európy Ema Brázdová.

Prehra ju mrzela

Ľudmile Bačíkovej sa v boji nedarilo. „Ema povedala, že mi kúpi kanagon:). V podstate by sa mi aj zišiel, lebo v každom kole som strácala stabilitu. Najprv som porazila Kristinu Juricic z Bosny a Hercegoviny 5:0, potom Zelic Sturm z Chorvátska o víťazstvo v pavúku som prehrala s Paeloti, čo ma veľmi mrzí. Ešte viac ma však mrzí repasáž, kde mi proti evidentne slabšej súperke stačilo ísť na istotu. Ja som však v prvom rýchlom kroku stratila stabilitu a prehrala 4:1 s Gaia Cortivovou z Talianska," povedala.

Dievčatá sú tímové hráčky

„Ak by Bačíková neurobila chybu, bola by iste vo finále. Merašická zas zaplatila daň z prvého kola, skončilo to 3:2 v jej neprospech. Prehry v individuále si vynahradili v tímovej súťaži, kde všetkým súperkám ukázali veľmi kvalitný výkon. Teraz nás už čaká len posledná súťaž začiatočníkov v Brvništi a potom už len tvrdá letná príprava," povedala trénerka Dušana Čierna, ktorá sa na Austria junior open predstavila ako rozhodkyňa.

Foto: Dušana Čierna

Austrian junior open karate
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM