Rôzne

Oznam zo stretnutia s PÁPEŽOM: V lete 2022 sa mladí veriaci stretnú v Trenčíne

Už je to potvrdené. Slovensko bude v roku 2022 hostiť ďalšie Národné stretnutie mládeže v Trenčíne.

Ilustračný obrázok k článku Oznam zo stretnutia s PÁPEŽOM: V lete 2022 sa mladí veriaci stretnú v Trenčíne
6
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Slovensko bude hostiť ďalšie Národné stretnutie mládeže, ktoré bude budúci rok v lete v Trenčíne. Oznámili to pri príležitosti stretnutia mladých s pápežom Františkom na Štadióne Lokomotíva v Košiciach. Podujatie bude oficiálnou prípravou na Svetové dni mládeže, ktoré sa za účasti pápeža uskutočnia v roku 2023 v portugalskom Lisabone.

Z loga Trenčína

„Cieľom Národných stretnutí mládeže je umožniť mladým ľuďom stretnutie s Kristom v mladej cirkvi, zažiť spoločenstvo mladých medzi sebou, okolo svojich pastierov ako aj roznietiť v nich túžbu ,vychádzať zo sebaʻ a prinášať evanjelium do sveta," priblížil tajomník Rady KBS pre mládež a univerzity Matúš Reiner.

Logo Národného stretnutia mládeže, ktoré bude mať oficiálnu skratku T22, vytvorila Erika Tomášková. Súvisí s témou Svetových dní mládeže „Mária sa vydala na cestu a ponáhľala sa“. Farebne vychádza z loga mesta Trenčín a je vložené do jednej jeho časti. Oficiálna duchovná príprava sa začne v novembri, v rámci Týždňa Cirkvi pre mládež. Jej ústrednou témou bude cesta hornatým krajom, ktorou Mária kráčala za Alžbetou.

Viac správ zo Slovenska

Prvé za Jána Pavla II.

Mladí sa na celoslovenskej úrovni stretli v minulosti už viackrát, napríklad v Nitre alebo v Prešove. V podobnom rozmere a v priamej nadväznosti na Svetové dni mládeže však odštartovalo Národné stretnutie mládeže (NSM) svoju históriu v roku 2013 v Ružomberku a prebiehalo paralelne so Svetovými dňami mládeže 2013 v Riu de Janeiro. O dva roky neskôr to bolo NSM v Poprade. Zatiaľ posledné NSM sa konalo v roku 2018 v Prešove, bolo pozvánkou pre mladých na Svetové dni mládeže 2019 v Paname. Doteraz sa na Národných stretnutiach mládeže zúčastnilo vyše 12 000 ľudí, pomáhalo viac ako 1 000 dobrovoľní­kov.

Prvé Svetové dni mládeže sa prvýkrát uskutočnili z vôle sv. Jána Pavla II. v roku 1986 v Ríme. Naposledy boli v roku 2019 v Paname. V tejto tradícii pokračujú aj jeho nástupcovia – emeritný pápež Benedikt XVI. aj súčasný Svätý Otec František.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčína a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM