Rôzne

Parkovisko na Palackého ulici premaľovali: Pribudol cyklopruh, FOTO

V Trenčíne premaľovali parkovisko na Palackého ulici a tiež pribudol cyklopruh. Vužili súčasnú situáciu.

Ilustračný obrázok k článku Parkovisko na Palackého ulici premaľovali: Pribudol cyklopruh, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Mesto Trenčín

Na Palackého ulici v Trenčíne začala samospráva premaľovávať parkovacie miesta. Na niektorých úsekoch sa bude parkovať pozdĺžne, pribudol nový cyklopruh.

Ako informoval primátor Trenčína Richard Rybníček, cieľom úprav na Palackého ulici je utlmiť automobilovú dopravu v centre a podporiť alternatívne spôsoby dopravy. „Je to jedna z mála investičných akcií, ktoré sa momentálne dajú zrealizovať,“ povedal primátor Rybníček s tým, že mimoriadna situácia ovplyvnila aj investičné akcie mesta.

Zmenu usporiadania parkovacích miest urobili tak, aby mohli byť v oboch smeroch vyznačené v celej dĺžke ulice cyklistické pruhy. Počet parkovacích miest zredukovali zo 140 na 106. Niektoré parkovacie miesta sa zmenili zo šikmých na pozdĺžne. Sedem pozdĺžnych miest je vyhradených pre motorky. Novú farbu majú aj priechody pre chodcov.

„Práce sa pôvodne mali uskutočniť v máji, ale keďže došlo k mimoriadnej situácii a parkoviská v centre mesta zostali takmer prázdne, využili sme to a parkovisko sme preznačili teraz, aby sme v budúcnosti neobmedzovali vodičov,“ povedal vedúci útvaru mobility mestského úradu Róbert Hartmann.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Pozrite, ako to vyzerá.

FOTO: V Trenčíne premaľovali parkovisko na Palackého ulici, pribudol cyklopruh
5
Galéria
Zdroj: Mesto Trenčín
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM