Marek Vatraľ Kultúra

Pestrý október v Trenčíne: TOP 10 akcií, ktoré vás môžu osloviť

Posledný farmársky jarmok, výborné divadlá a inšpiratívne koncerty. Pozrite, na akých podujatiach by ste v októbri nemali chýbať.

Ilustračný obrázok k článku Pestrý október v Trenčíne: TOP 10 akcií, ktoré vás môžu osloviť
Zdroj: pixabay

Koncert: Ventolin

5. 10. o 21:00 hod., Klub Lúč

Ventolin je elektronický projekt Davida Doubka, zakladajúceho člena skupiny Kazety a člena divadla Nejhodnější Medvídci. Vznikol v roku 2007 ako bočný „ oddychový “ projekt, avšak veľmi skoro sa dostal do povedomia miestnej klubovej scény. K živému hraniu používa staré samplery, analogové syntezátory a archaické drummachiny. Je milovníkom primitívneho zvuku detroitského techna a talianskeho a indického disca z 80. rokov. Priťahuje ho analogová rozladenosť, šum, rozkolísanosť, a nedokonalosť.

Farmársky jarmok

6. 10. od 8:00 hod. do 14:00 hod., Mierové námestie

Posledný farmársky jarmok v tomto roku. Chýbať nebudú poctivé farmárske produkty, folklórna hudba a sprievodné podujatia pre najmenších.

Divadlo: Shakespeare a Alžbeta

11. 10. o 18:30 hod., Kino Hviezda

Premiéra historickej hry Mira Gavrana spojená so slávnostným otvorením sezóny Mestského divadla Trenčín.

Koncert: Valér Miko Trio_Jazz koncert

11. 10. o 20:00 hod. Coffee Sheep

Hudobník a klavirista Valér Miko prezentuje svoje vlastné skladby v triovom formáte. Jednota a zároveň variabilita zvuku ponúka zaujímavú víziu moderného konceptu klavírneho tria. Skladby ukazujú romantický expresívny tok, spájajúci klasické a jazzové štýly s priestorom pre spontánnu improvizáciu, najmä v sólových častiach.

Koncert: Bratři Orffové

12. 10. o 21:00 hod., Klub Lúč

Osobitný hudobný kolektív pohybujúci sa na pomedzí psychodelického folku a alternatívneho folku, pre ktorý sú charakteristické svojrázne poetické texty.

Divadlo: Čecháčci a Čoboláci

13. 10. o 19:00 hod., Kino hviezda

Pavol Seriš a Filip Teller v duchu najlepšej tradície stand-up comedy odhalia pravdu o Čechoch a Slovákoch.

Koncert: Gitarový koncert

14. 10. o 18:00 hod., ZUŠ

Otvárací koncert Trenčianskej hudobnej jesene, ktorá je venovaná 100. výročiu vzniku Československa. Účinkujú: Karol Samuelčík (gitara) a Karin Remencová (klavír).

Prednáška a diskusia: Drogy a (ne)závislosť: Čo by mal vedieť každý (Choices)

16. 10. o 18:00 hod., Klub Lúč

Závislí môžeme byť od čohokoľvek: alkoholu, sociálnych sietí, pomáhania, auta aj čokolády, zvyčajne nám však prvé napadnú drogy. Sú vo všetkých spoločenských vrstvách, radi s nimi experimentujú čoraz mladší ľudia, objavujú sa stále nové a my nepoznáme dobre ich účinky. Otvorený rozhovor s Andreou Hugáňovou a Pavlom Ščasným, odborníkmi a terénnymi sociálnymi pracovníkmi zo Združenia STORM, o drogách a závislostiach, represii a prevencii, nízkoprahovej filozofii a bezpečných mestách. Podujatie série Choices moderuje Ivan Ježík.

Koncert: To najlepšie zo SĽUKU

20. 10. o 19:00 hod., Športová hala

Galaprogram predstaví to najlepšie z ľudových tancov a piesní v podaní profesionálneho tanečného súboru, ľudovej hudby a ženskej speváckej skupiny.

Whiskyho cestovateľské kino: Irán

30. 10. o 19:00 hod., Klub Lúč

Obrovský pulzujúci Teherán, odľahlé horské dedinky Kurdistanu, nekonečné púšte aj zelené pobrežie Kaspického mora, nádherné pamiatky Esfahánu, Qomu či Yazdu, najväčší krytý bazár sveta v Tabríze ale najmä milí a extrémne pohostinní Iránci…aj o tomto bude reč na ďalšom pokračovaní Whiskyho cestovateľského kina. Spevák kapely Slobodná Európa Whisky, sa po dlhých rokoch cestovania po odľahlých kútoch piatich kontinentov rozhodol vytiahnuť na svetlo sveta svoje mnohé zážitky a fotografie zo svojich výprav.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trenčína a okolia

Sledujte nás aj na Instagrame

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM