Monika Földešiová Rôzne

Po plavárni odpoja aj zimný štadión

Po trenčianskej krytej plavárni, ktorú pre neplatenie elektrickej energie odpojili od elektriny v stredu (16. 2.), čaká pravdepodobne podobný osud aj zimný štadión v Trenčíne. Za energie dlhuje energetickej spoločnosti takmer 50.000 eur.

„Príkaz na odpojenie od elektrickej energie sme dali distribučnej spoločnosti v pondelok (14.2.), odpojenie je otázkou pár dní,“ povedal pre TASR hovorca spoločnosti KomunalEnergy Peter Kálman.
Generálny manažér hokejového klubu Dukla Trenčín Andrej Kollár pre TASR povedal, že peniaze na účet energetickej spoločnosti postupne posielajú, „aj dnes pôjde nejaká platba“. „Dohodol som sa s tými pánmi z energetického závodu, že ak budú postupne prichádzať peniaze, bude sa odďaľovať vypnutie zimného štadióna,“ ozrejmil Kollár.
Ako dodal, otázku kde budú v prípade odpojenia od energie hrať nedeľňajšie stretnutie hokejovej extraligy s Nitrou, zatiaľ neriešia. „Keď nás vypnú, budeme to riešiť. Tam nie je žiadny veľký problém,“ dodal Kollár.
Hovorca KomunalEnergy Kálman slová manažéra hokejistov nepotvrdil. Odpojenie od elektriny sa podľa neho v žiadnom prípade neodďaľuje. Distribučná spoločnosť dostala príkaz odpojiť štadión a to aj urobí.
„My na výpise zatiaľ žiadnu úhradu nevidíme. Včera mi pán Kolár tvrdil, že majú na účte 2000 eur. Pokiaľ nám uhradia takúto sumu, nevidím dôvod, aby sme to oddialili a štadión odpoja,“ zdôraznil Kálman. Pripomenul, že hokejovému klubu nabiehajú mesačne faktúry za tisícky eur, a ak aj uhradí 2000 eur, dlh stále narastá.
„Pokiaľ sa neudeje nejaký zázrak, to znamená, pokiaľ nezaplatia celý dlh po splatnosti, budú odpojení. Potom majú ďalších sedem dní, aby to zaplatili. Ak tak neurobia, vyradíme ich z našej bilančnej skupiny a najbližších 70 – 80 dní si ani neškrtnú,“ dodal Kálman.
Podľa zástupcu hovorkyne Trenčína Richarda Nemca mesto poskytlo v roku 2010 Dukle Trenčín na prevádzku zimného štadióna 400.000 eur. K tomu klub koncom roka dostal na základe dodatku k zmluve mimoriadnu dotáciu 150.000 eur, ktoré mali putovať na základnú prevádzku štadióna. Zo strany mesta boli podľa Nemca splnené všetky podmienky a finančné záväzky vyplývajúce zo zmlúv.
„Žiadny klub nemá právo zle hospodáriť a následne zvaľovať vinu na mesto a čakať od neho pomoc,“ uviedol k plánovanej odstávke zimného štadióna od elektrickej energie primátor Richard Rybníček.
Mesto Trenčín v súčasnosti navyše nemôže Dukle Trenčín schváliť ďalšiu dotáciu, pretože je dlžníkom Sociálnej poisťovne.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM