Správy

Počas týždňa mobility budú prímestské a regionálne vlaky štátneho dopravcu s 50-% zľavou!

V prímestských a regionálnych vlakoch štátneho dopravcu ZSSK budú môcť ľudia v priebehu takmer celého budúceho týždňa cestovať s 50-% zľavou.

Ilustračný obrázok k článku Počas týždňa mobility budú prímestské a regionálne vlaky štátneho dopravcu s 50-% zľavou!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Štátny dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) sa totiž takto rozhodol podporiť Európsky týždeň mobility. Zľava potrvá od pondelka 18. septembra do piatka 22. septembra.

Šanca prilákať

„Dúfame, že to priláka ľudí na železnice,“ konštatoval na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd). Aj podľa riaditeľa úseku ekonomiky ZSSK Patrika Horného je to príležitosť ako prilákať do vlakov nových cestujúcich. „Pre nás je týždeň mobility šanca ukázať, že vlaky sú výbornou alternatívou pre cestovanie do práce, pre turistiku,“ povedal Horný.

50% zľava

Zľava 50 % sa bude vzťahovať na všetky jednorazové lístky v prímestských a regionálnych vlakoch – teda v osobných vlakoch a v regionálnych expresoch. Takýchto spojov vypraví ZSSK denne 1 247. Na základe priemernej ceny lístka ZSSK odhaduje, že ho táto akcia bude stáť približne 100 000 eur.

Európsky týždeň mobility sa koná už od roku 2002 a jeho cieľom je povzbudiť samosprávy, aby zaviedli a podporovali opatrenia udržateľnej mestskej mobility. Podujatie je zároveň aj výzvou pre ľudí, aby využívali na presun rôzne alternatívne spôsoby prepravy.

Do Európskeho týždňa mobility sa súčasne zapojí aj súkromný dopravca RegioJet, ktorý bude v sobotu 16. septembra prepravovať cestujúcich na trase z Bratislavy do Komárna bezplatne.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM