Hokej

Pod Čákovým hradom sa tešil Slovan: Dukla rivalovi gól nestrelila, FOTO

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v 28. kole Tipos extraligy v Trenčíne 1:0, rozhodol o tom presný zásah Petra Šišovského v prvej tretine.

Ilustračný obrázok k článku Pod Čákovým hradom sa tešil Slovan: Dukla rivalovi gól nestrelila, FOTO
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Dukla začala proti rozbehnutému Slovanu aktívne. V 5. minúte navrátilec zo svetového šampionátu juniorov Chromiak neprestrelil Parksa z pravého kruhu. Pri vylúčení Kundríka dostal puk z vlastného pásma na modrú čiaru Okuliar. Rútil sa sám na gólmana, ale ani on neuspel. Trenčania z následnej aktivity nič nedokázali vyťažiť. Na opačnej strane klziska sa strela z ťažkého uhla odrazila pred Šišovského, ktorý už nemal problémy poslať puk do odkrytej časti bránky.

Domáci mohli vyrovnať na začiatku druhej tretiny, ale trenčiansky hráč zblízka nedokázal prekonať rozhodného Parksa, ktorý vysotil bránku z miesta, za čo dostal dvojminútový trest. Zápasu síce nechýbalo tempo, ale šance sa rodili iba sporadicky aj z dôvodu, že si tímy darovali minimum priestoru.

Zverenci trénera Pardavého sa síce snažili dostať do gólového zakončenia, no hostia z Bratislavy ich takmer do ničoho nepúšťali a sami vyrážali do náznakov nebezpečných kontier.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

V úvode tretej tretiny Valach poslal puk na Chromiaka. Ten bol v dobrej pozícii bránený a Parks zasiahol betónom. V 48. minúte Paukovček ešte prihral Enrikovi Švecovi, no ten nedokázal prehodiť chránič brankára a puk do siete nedopravil. O chvíľku neskôr zostal v predbránkovom priestore voľný Chromiak, ale ani na dvakrát nedokázal vyrovnať. V záverečných minútach si už slovanisti postrážili vedenie. Prikrášliť skóre ešte mohol Urbánek. Jeho strela sa tri minúty pred koncom odrazila od žrde.

Sumár

HK Dukla Trenčín – HC Slovan Bratislava 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Gól: 17. Šišovský (Studenič, Meszároš). Rozhodovali: Stano, Mullner – Herzog, Junek, vylúčení: 4:5 na 2 min., navyše: Lačný (Slovan) 10 minút za vrazenie na mantinel, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.
Trenčín: LaCouvee – Jalasvaara, Ackered, Rehuš, E. Švec, Ilenčík, Rajnoha, Urban – Berisha, Kettunen, Okuliar – Bezúch, Reddick, Hecl – M. Valach, Paukovček, Chromiak – Krajč, J. Švec, Sádecký – Kukuča
Slovan: Parks – Bačík, Sersen, Štajnoch, Mészároš, J. Valach, Ališauskas, Beňo, Maier – O'Donnell, Urbánek, Gašpar – Studenič, Kytnár, Šišovský – Rapáč, Bortňák, Ožvald – Jendek, Lačný, Kundrík

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Pozrite zábery zo zápasu.

OBRAZOM: HK Dukla Trenčín - HC Slovan Bratislava 0:1
9
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Športové správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM