Lenka Merava Kultúra

Podhájska Music fest

1.Podhájska fest patrí medzi obľúbené letné festivaly . Ako prebieha príprava , kedy začínate „makať“ a koľko ľudí sa na tejto príprave podieľa ?

Príprava festivalu začína hneď po skončení aktuálneho ročníka. Navrhne sa predbežná dramaturgia a výsledný program sa mieša niekoľko mesiacov. V prípravnom týme je 5 ľudí, ich počet sa v posledných dňoch rozrastie na 30. Posledný mesiac sa nám o festivale už aj sníva. ** 2.Trúfam si povedať , že Iné Kafé patrí medzi najlepšie slovenské skupiny . Ako sa Vám podarilo dosiahnuť , aby prišli zahrať práve na Váš festival ?** S chalanmi sa poznáme niekoľko rokov, chodia k nám na festival so svojími hudobnými projektami alebo len tak na výlet. Páči sa im naša atmosféra a po dohode s managmentom Ine Kafe sme radi že sú u nás. Vystúpenie Ine Kafe nie je lacná záležitosť, ale je to comeback skupiny, ktorá oslovuje už niekoľko generácií. A jeden zo svojich letných festivalov odohrajú na miestach, kde pred pár rokmi začínali.

3. Veľa ľudí zaujíma , či sa bude dať stanovať i v prípade zlého počasia, či máte pripravené náhradné riešenie . Vzhľadom na miesto festivalu to u nás nebude klasické stanovanie. Miesta na stany sú po bokoch futbalového ihriska, niektoré zóny majú priamy výhľad na pódium, čo ocenia niektorí návštevníci v neskorších hodinách ;) Stanovanie bude na trávnatých plochách, aj v prípade dažďa by nemalo byť blato. Pre všetkých bude k dispozícii organizačný tým, ktorí poradí a pomôže. **

4. Čo zaujímavé ponúkne festival okrem kvalitných koncertov návštevníkom? ** Niektorí účinkujúci a novinári nás nazvali „malý veľký festival“. Snažíme sa poskytnúť dobré podmienky pre skupiny a spolu s nimi vytvoriť dobrú atmosféru pre návštevníkov. Tento ročník sme sa sústredili na program a podľa reakcií sa nám podarilo ho zostaviť celkom dobre. Neponúkame žiadne atrakcie, tých je dosť na kolotočoch. Náš produktový partner pripravuje bohaté občerstvenie rôznych chutí, široký výber nápojov. Súčasťou sú aj súťaže, ktoré u nás vznikajú spontánne a sú v rukách moderátorov. Tento rok budú medzi cenami aj dámske a pánske hodinky a darčekové koše od našich partnerov. Plánujeme aj autogramiády skupín

5.Váš tip – čo by si nikto ne festivale nemal nechať ujsť ? Vyvrcholenie festivalu bude zrejme vystúpenie Ine Kafe, ale na svoju show sa pripravujú aj Horkýže slíže, ktoré o našom festivale veľa počuli,ale premiéru budú mať tento rok. Piatkový večer rozbehne Desmod a v sobotu sa predstaví Peter Nagy. Dali sme ho k zostave Ine Kafe, Zoči Voči a Zóna A. aj o tom je náš festival. Žiadne hudobné rozdiely, len zábava a dobrá atmosféra.

** 7.Na záver môžete pozvať , príp. niečo odkázať fanúšikom festivalu , ktorí sa do Podhájskej 15–16.júla chystajú.** Tento rok oslavujeme 5. rokov a gratulantov máme zaujímavých. Privítáme každého, kto sa k nim pridá.

**Lucia Sluková **

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM