Filip Chudý Krimi

Policajti sa zamerali na cyklistov: Hranicu prekročili aj tí z okresu Trenčín

V spojitosti s teplejšími dňami sa muži zákona zamerali aj na kontrolu cyklistov. Vedeli ste, akú hranicu a kde nemožno prekročiť?

Ilustračný obrázok k článku Policajti sa zamerali na cyklistov: Hranicu prekročili aj tí z okresu Trenčín
Zdroj: TASR

Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Pavol Kudlička uviedol, že čoraz teplejšie dni lákajú bicyklistov na osvieženie, častokrát aj v podobe piva či iného alkoholického nápoja. „Policajti v Trenčianskom kraji sa preto zameriavajú aj na kontrolu cyklistov, na požitie alkoholického nápoja pred jazdou na bicykli,“ doplnil.

„Policajti z Nemšovej riešia prípad, kedy 55-ročný muž zo Skalky nad Váhom, okres Trenčín mal jazdiť na svojom pánskom bicykli v obci Skalka nad Váhom, pričom bol hliadkou OO PZ Nemšová kontrolovaný a podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,27 mg/l (0,56 promile) vydychovaného vzduchu,“ povedal krajský policajný hovorca.

Ten tiež uviedol, že ďalší nezodpovedný 49-ročný cyklista jazdil na svojom pánskom bicykli po Nemšovej. „Na Ul. Fraňa Maduru bol zastavený, kontrolovaný hliadkou PZ a následne podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom, a to 0,84 mg/l (1,75 promile) vydychovaného vzduchu,“ doplnil s Kudlička s tým, že tri podobné prípady mali aj v okrese Partizánske, pri dvoch z nich mali cyklisti nafúkať dokonca viac ako 2,2 promile.

„Podľa zákona platí výnimka pre cyklistov, ktorí jazdia v zastavanom území obce alebo po cestičke pre cyklistov. Množstvo alkoholu v ich organizme nesmie prekročiť hodnotu 0,24 mg/l (0,50 promile) vydýchnutého vzduchu. Mimo týchto území je tolerancia nulová,“ dodal Kudlička.

Pozrite si, za približne aký čas zmizne alkohol z krvi u mužov a žien.

Pozrite si, za približne aký čas zmizne alkohol z krvi
1
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM